1. HABERLER

  2. HABER

  3. MİT’ten Erbakan’a İlginç Yanıt!
MİT’ten Erbakan’a İlginç Yanıt!

MİT’ten Erbakan’a İlginç Yanıt!

Erbakan, başbakan iken devlet içindeki çeteler hakkında araştırma istemiş; MİT, "Çeteler bizim işimiz değil." demiş.

22 Ocak 2013 Salı 11:01A+A-

REFAHYOL hükümetinin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın, “devlet içindeki çetelerle” ilgili MİT Müsteşarlığı’ndan istediği araştırmaya dönemin Müsteşarı Sönmez Köksal’ın, “Bu araştırmayı yapmak MİT’in görevi değil” yanıtı verdiği ortaya çıktı.

VATAN’ın ulaştığı, TBMM Darbe Komisyonu’na gönderilen ilginç belgede Köksal, Başbakan Erbakan’ın, 19 Kasım 1996 tarihinde verdiği “inceleme emri”yle ilgili şunları yazıyor:

“Sayın Başbakanımızın, Devlet içinde yasadışı özel örgütlenmeye gidilmesi ve bunlar aracılığı ile yasadışı eylemler yaptırılması konusundaki emirlerini alınmasını müteakip gerekli araştırmalara başlanılmıştır.

Takdir buyurulacağı gibi MİT Müsteşarlığı’nın vukubulmuş, kamuoyuna malolmuş ve yargı organlarına intikal etmiş olay ve iddiaları, diğer yetkili, görevli ve sorumlu kuruluşları bir kenara iterek araştırma ve soruşturma yetkisi bulunmamaktadır. Esasen açığa çıkmış bu tür olay ve iddiaların kovuşturulması, güvenlik kuvvetlerimizin (Emniyet ve Jandarma) ve ilgili yargı organının görev alanında bulunmaktadır. Doğal olarak araştırmaya müstenit bilgi, belge ve ipuçlarının da anılan kuruluşlarda bulunması esasen yasal bir zorunluluktur."

mit-erbakan-ceteler.jpg

HABERE YORUM KAT