1. HABERLER

  2. HABER

  3. MİT'çileri İfadeye Çağıran Savcı Görevden Alındı
MİTçileri İfadeye Çağıran Savcı Görevden Alındı

MİT'çileri İfadeye Çağıran Savcı Görevden Alındı

MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alındı.

11 Şubat 2012 Cumartesi 16:36A+A-

MİT'çileri ifadeye çağıran savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alındı. KCK savcısı yerine İbrahim Işık ve Adem Özcan görevlendirildi

MİT depremi devam ediyor... KCK dosyası kapsamında Hakan Fidan ile 3 MİT'nin şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrılması sonrasında KCK davasına bakan 2 emniyet müdürü görevden alınmıştı. 

Hükümet, kriz yaratan Fidan olayı üzerine bir adım daha atmış ve özel yetkili mahkemeler ile süper savcıların yetkilerini kısıtlamak için kanun teklifi hazırlamıştı. 

O teklif yasalaşmadan KCK'nın süper savcısı Sadrettin Sarıkaya, krizi daha da derinleştiren karşı bir hamle yapmıştı. Sarıkaya, mahkemeye "görevsizlik dilekçesi" gönderen ve ifadeye gitmeyeceğini bildiren Hakan Fidan için talimatla ifadesinin alınması kararı çıkarttırmıştı. Diğer 3 MİT'çi için de "görüldükleri yerde tutuklanma" kararının altına imza atmıştı. 

İşte bu son hamleden sonra gözler Ankara'ya çevrilmişti. Dün yaşanan krizdeki ikinci perdenin hükümet kanadından karşılığı bugün geldi. 

AK Parti, devlet içinde krize sebep olan Süper Yetkili savcı Sadrettin Sarıkaya'yı görevinden aldı. Şimdi gözler krizin merkezi olan yargı cephesinde... 

 

HABERE YORUM KAT