1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. MİT Taşının Altında "Cemaat" mi Var?
MİT Taşının Altında Cemaat mi Var?

MİT Taşının Altında "Cemaat" mi Var?

Zaman yazarları bu mevzuya pek dalmazken, cemaate yönelik ithamlara cevap Zaman'ın tepe isminden geldi.

13 Şubat 2012 Pazartesi 13:45A+A-

Ekranlarda ve köşelerde dillendirilen "MİT depreminin perde arkasında Cemaat mi var?"
iddiasına Zaman'ın tepe ismi Ekrem Dumanlı'dan cevap geldi.

Gazeteciler.com'un haberine göre MİT'e yönelik KCK operasyonuna tam destek veren Dumanlı, "Şayet KCK soruşturmasında elde edilen bilgi, bulgu ve itiraflar bu karmaşık ilişkiyi ispat edecek mahiyette ise yargı ne yapmalı? Üstünü mü örtmeli, yoksa ilgili kişilere "Bu nedir?" diye mi sormalı?" dedi.

PKK'YI MİT Mİ KURDU?

PKK'yı MİT'in kurduğuna dair yıllarca ortalıkta dolaşan söylentiler olduğunu vurgulayan Dumanlı, "Kendimizi kandırmayalım. Bu ülkede silahlı bir örgüt onlarca yıl devletle savaşabiliyorsa ve militanlarının bileği bükülemiyorsa bunun bir sebebi de o örgütün ucunun devlet zırhına bürünmüş operasyonel kişilere dayanmasıdır. Asker, polis ya da istihbaratçı fark etmez; buralar destek vermiyorsa illegal hiçbir örgüt devletin gücü karşısında ayakta kalamaz" dedi.

THE CEMAAT Mİ VAR?

Ekrem Dumanlı, MİT depreminden sonra ortalığı kaplayan "cemaat-AK Parti" savaşı yorumları için de "Aman dikkat! Ortaya çıkan manzaraya en çok sevinenler, AK Parti ve cemaate karşı öteden beri düşmanlık besleyenlerdir. Onları bu kadar derin sevince boğmanın hiç kimseye faydası olamaz..." yorumunda bulundu.

Bir "tuzak" kurulduğunu belirten Ekrem Dumanlı, MİT olayının perde arkasında cemaatin olduğu iddialarına da şu karşılığı verdi;

"Savcının 'cemaat üyesi' olduğunu ima eden de oldu, doğrudan doğruya bunu ifade eden de. Sonra da bu tartışılmaz bir gerçekmiş gibi bütün analizini 'cemaat'-AK Parti ilişkilerine dayayan yazılara, konuşmalara şahit olduk. Sanırsınız emniyet ve yargı mensuplarının alnında 'cemaat üyesi' yazıyor. Yok, böyle bir şey!

TUZAK

Bazı çevrelerin 'cemaat' vurgusunun asıl nedeni belli. Ta ilk günden beri AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a karşı önyargıyla yaklaşan hatta düşmanca davranan bazı kişilerin Başbakan'a sahip çıkıyor gibi görünmeleri de belli bir maksada binaen yapılıyor. Bazıları suret-i haktan görünüp çoktan beri arzu ettikleri 'cemaat-parti kavgası'nı körüklemek istiyorlar. İyi niyetli olmasına rağmen heyecanına kapılıp bu derin plana kendini teslim edenler çıkabilir, ama aslolan güncel telaşlara kapılmamaktır. Meseleye akılla vicdanla yaklaşınca karşımızda bir tuzak olduğunu herkes görecektir."

EKREM DUMANLI'nın yazısının tamamı için tıklayın...

 

HABERE YORUM KAT