1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mistura ve İran’dan Halep Açıklaması
Mistura ve İran’dan Halep Açıklaması

Mistura ve İran’dan Halep Açıklaması

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye krizini görüşmek için Tahran'a gitti. Dışişleri Bakanı Zarif ile görüşen Mistura, Halep'e yönelik saldırılar durdurulsun çağrısında bulundu.

12 Kasım 2016 Cumartesi 23:11A+A-

İran Dışişleri Bakanı Zarif ile görüşen Mistura, Halep'e yönelik saldırılar durdurulsun çağrısında bulundu.

İran devlet televizyonu IRINN'nin haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura Suriye kriziyle ilgili gelişmeleri görüşmek üzere geldiği İran'ın başkenti Tahran'da Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle bir araya geldi.

İran Dışişleri Bakanı'nın Afrika ve Arap Ülkeleri İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Cabiri Ensari'yle görüşmesinin ardından konuşan de Mistura, "Biz ve BM Genel Sekreterliği, Halep'in savaşan gruplardan temizlenmesi ve güvenli hale getirilmesi için çalışıyoruz. Kentin doğu veya batı bölgesinde olsun her türlü öldürme olayını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Sivillerin tahliyesi için bir teklif üzerinde çalıştıklarını belirten de Mistura, "Bu bölge için yönetim şeklinin ne olacağına dair Halep'in doğu ve batısında yaşayan halkla irtibata geçmemiz gerek. Halep'e yönelik her türlü saldırı durdurulmalıdır." diye konuştu.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT