1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mistura: “Siviller Açlıktan Ölürken Görüşmeler Devam Edemez”
Mistura: “Siviller Açlıktan Ölürken Görüşmeler Devam Edemez”

Mistura: “Siviller Açlıktan Ölürken Görüşmeler Devam Edemez”

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, BM Genel Kurul'unu son durum hakkında bilgilendirdi, “Çatışmalar artarken, siviller açlıktan ölürken Suriye görüşmeleri devam edemez.” dedi.

22 Haziran 2016 Çarşamba 11:59A+A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nu telekonferans yoluyla bilgilendiren BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, “Suriye görüşmeleri çatışmalar artarken ve siviller açlıktan ölürken devam edemez.” diye konuştu.

“Bölgeler, Yardım Ulaştırılmadan Önce ya da Sonra Bombalanıyor”

Kuşatma altındaki 16 bölgeye insanî yardım ulaştırıldığını belirten Staffan de Mistura, “Son haftalarda bir eğilim görüyoruz; kuşatma altındaki bölgeler, ya insanî yardım ulaştırılmadan önce ya da ulaştırıldıktan sonra bombalanıyor.” dedi.

Temsilci, Suriye'de kuşatma altındaki bölgelere insanî yardım ulaştırılmasında ilerleme kaydedildiğini, ancak henüz arzu edilen seviyeye gelinemediğini belirtti.

“Askerî Çözüm Söz Konusu Bile Olamaz”

Rusya ve Kahire'de teknik görüşmelerin yapıldığını ve bir sonraki görüşmenin Riyad'da olacağını söyleyen de Mistura, “Suriye'deki krize askerî çözüm ise söz konusu bile olamaz.” ifadelerini kullandı.

“Yardımların Yüzde 88'i Rejim Bölgelerine”

55 Suriyeli STK ve yardım kuruluşunun oluşturduğu “Suriye Kampanyası” grubunun geçen hafta yayımladığı rapora göre BM’nin Suriye’de dağıttığı insanî yardımların yüzde 88’i rejimin denetimindeki bölgelere, kalan yüzde 12’si ise direnişçilerin kontrolündeki bölgelere gidiyor.

Grup raporunu hem daha önce hem de hâlihazırda BM’de çalışmakta olan personelle ve başka yardım kuruluşlarında çalışan toplam 50 kişiyle yaptığı görüşmelere dayanarak hazırlamıştı.

Kaynak: AA, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT