1. HABERLER

  2. HABER

  3. Missouri'deki Gösterilere Ağır Silahlarla Müdahale
Missouri'deki Gösterilere Ağır Silahlarla Müdahale

Missouri'deki Gösterilere Ağır Silahlarla Müdahale

Missouri'de silahsız bir gencin polis tarafından öldürülmesi üzerine protesto gösterisi yapan halkın karşısına polis otomatik silahlar ve zırhlı araçlarla çıktı.

14 Ağustos 2014 Perşembe 13:44A+A-

ABD'nin Missouri eyaletinde silahsız bir gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan sokak protestolarında olaylar biraz durulurken polisin kalabalığı dağıtma yöntemleri eleştirilerin hedefi oldu. Eyaletin Ferguson şehrindeki protestolara polisin müdahalesi ise bir hayli sert oldu. Otomatik silahlar ve zırhlı araçlarla halkın karşısına çıkan ABD polisinin ‘orantısız güç’ kullanması sosyal medyada da yoğun bir şekilde eleştiriliyor.

Eyalette silahsız bir siyahi gencin teslim olmak için elini kaldırmasına rağmen polis tarafından öldürülmesinin üzerinden beş gün geçti. Polis zaman zaman artan gerginlikte kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve plastik mermi kullandı. AFP ajansı Ferguson’da polisin iki gazeteciyi tutukladığını bildirdi.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan birisinde polis güçlerinin protestocuların üzerine bomba imha ekiplerinin kullandığı patlamalara karşı dayanıklı zırhlı araçlarla geldiği görülüyor.

Paylaşılan başka fotoğraflarda ise polisin üzerindeki askeri kamuflaja ve elindeki otomatik silahlarla dikkat çekiliyor.

St. Louis polisinin protestolara fazla sayıda gaz bombasıyla müdahale etmesi de sosyal medyada eleştiri konusu haline geldi.

Bu arada son bir günde eyaletteki yüksek tansiyonun düşmeye başladığı görülüyor.

1-040.jpg

2-040.jpg

3-040.jpg

4-035.jpg

5-034.jpg

6-024.jpg

7-018.jpg

Dünya Bülteni

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum