1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısırlı Kadınlar Mahmud Ramazan İdamını Protesto Etti
Mısırlı Kadınlar Mahmud Ramazan İdamını Protesto Etti

Mısırlı Kadınlar Mahmud Ramazan İdamını Protesto Etti

Darbeye Karşı Kadınlar Hareketi üyeleri, Mısır’da Mahmud Ramazan’ın idam edilmesi ve bu ülkedeki kadın hakkı ihlallerini protesto etti.

09 Mart 2015 Pazartesi 09:59A+A-

Eminönü’ndeki Yeni Cami önünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla toplanan Darbeye Karşı Kadınlar Hareketi üyesi Mısırlı kadınlar, “Kızlarımız askeri kanunlarla yargılanıyor” yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan hareketin sözcüsü İsra Kemal, “50 kadın ve genç kıza, Mısır’da askerler tarafından tecavüz edildi. Bunun yanı sıra işkenceye, tacize ve çeşitli hak ihlallerine maruz kalan kadınlar var. İnsan hakları ve dernekleri nerede? Kadınları bu acılardan kurtarın. Nerede uluslararası toplum? Nerede özgür vicdanlar?” diye konuştu.

Kemal, Mısır’da askeri darbeden mustarip kadınların, 25 Ocak 2011’de kazandıkları hakların da ellerinden alındığını söyledi. Darbenin ardından düzenlenen barışçıl eylemlerde 90 kadının hayatını kaybettiğine, 3 binden fazla kadının gözaltına alındığına ve bunların 56’sının hala hapiste olduğuna işaret eden Kemal, bir kısmı askeri mahkemede yargılanan kadınlardan Semiye Şene’nin idama mahkum edildiğini dile getirdi.

Darbe karşıtı Mahmud Ramazan’ın idam edilmesine de tepki gösteren gruptakiler, Ramazan için gıyabi cenaze namazı kıldı.

“Vatanı İdam Etmek, Mısır’da Adaletin Ölmesi” başlıklı mektubun okunduğu eylemde, uluslararası toplumun insan hakları ve insanlık onurunun yanında olması istendi.

mahmud-ramazan.jpg
Mısır'da idam edilen darbe karşıtı Mahmud Ramazan...

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum