1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısırlı Darbeciler İzmir’de protesto edildi
Mısırlı Darbeciler İzmir’de protesto edildi

Mısırlı Darbeciler İzmir’de protesto edildi

Mısır'da Müslüman Kardeşler ve Mursi'ye yönelik yapılan darbe İzmir halkı tarafından protesto edildi.

05 Temmuz 2013 Cuma 14:59A+A-

Mısır’da halkın büyük çoğunluğunun oyunu alarak cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye yönelik yapılan darbeye tepkiler gelmeye devam ediyor. Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi ve İzmir Sivil Toplum Kuruluşları (İSTOK) Konak Meydanı’nda Cuma namazı çıkışı ortaklaşa bir basın açıklaması düzenlediler. Basın açıklamasına destek veren duyarlı İzmirliler hep beraber tekbir getirdiler ve Mısırlı darbeciler aleyhine sloganlar attılar. “İhvan’a selam direnişe devam”, “İzmir’den Mısır’daki kardeşlere selam”, “Müslüman baskıya boyun eğmez”,  “Kahrolsun zalimden yana olan Arap rejimleri”, “Diren Mısır diren Mursi” şeklinde yazılı dövizler taşındığı görüldü.

Basın açıklaması Bedirhan Akgül’ün okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını Mustazaflar Cemiyeti İzmir Şubesi başkanı Cemil Genç yaptı.

“Darbenin arkasında emperyalist Batı var”

Mısır’da yaşanan darbenin arkasında emperyalist güçler ve onların yerli işbirlikçileri olduğunu vurgulayan Genç, Batı’nın bu olaya darbe diyememesini ve sessiz kalmasını eleştirdi. Genç şunları söyledi; “ Muhammed Mursi yönetiminden evvel Mısır kendi öz evlatlarını cezaevlerinde çürütecek kadar gaddar bir yönetime sahipti. Kendi içerisinden çıkmış seçkin ve müstesna ulemayı darağaçlarına götürecek kadar gaddar bir yönetime sahipti. Ama halk iradesini ortaya koydu ve yönetimini seçtikten sonra emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri rahat durmadı. O güne kadar elektrik kesintisi görmeyen Mısır bir anda elektrik kesintileriyle karşılaştı. Sermaye sahipleri servetlerini piyasadan çektiler. Ve birkaç tane çapulcuyu meydanlara indirdiler. Bu şekilde mısırın gerçek sahipleriymiş gibi dünyaya bunu servis ettiler. Bunun neticesinde darbe vuku buldu.”

“Muhammed Mursi’nin yanındayız”

Basın açıklamasını Hacı Şani okudu. Kendilerinin Mısır’da iki gün önce yapılan askeri darbeyi telin etme ve mısır halkının iradesinin tecellisi olan Muhammed Mursi başkanlığındaki meşru yönetiminin yanında olduklarını ilan etmek için toplandıklarını belirten Şani; “Bilindiği üzere mısırda yaklaşık 40 yıl süren diktatörlük rejiminden sonra halkın yaptığı devrim ile beraber Mısır’da ilk defa seçimle Muhammed Mursi iş başına geldi. Muhammed Mursi’nin bir yıllık yönetimi süresince Mısır, birçok entrika ile baş başa bırakıldı.  Halkın yüzde ellisinin oyunu alan Yönetimin akim bırakılması için emperyalist güçler ve dünya müstekbirlerinin desteğiyle her türlü komplo devreye kondu.   Bu komplolar neticesinde azgın azınlığın ve dünya müstekbirlerinin desteğiyle ülkede darbe yapıldı. Bu darbe emperyalist güçlerin ümmetin başına musallat ettikleri gerici bölge yöneticilerinin ve Mısır içindeki İslam’a ve Müslümanlara düşman kesimlerin işbirliğiyle gerçekleştirildiği ortadadır” dedi.

 “ABD ve Batı ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koydular”

Müslümanların ve özellikle İhvanu-l Müslimin cemaatinin iş başına gelmemesi ve başarılı bir örneklik göstermemesi için yapılan gayri meşru darbeyi telin ettiklerini vurgulayan Şani, şunları söyledi; “Darbeyi yapanlar geçmişteki firavunların günümüzdeki temsilcileridirler. Demokrasi götürme bahanesiyle ülkeler işgal eden Batı’nın ve Amerika’nın, halkın iradesini göz ardı ederek yapılan darbeden yana tavır takınması, ikiyüzlülüklerini bir kez daha ortaya koymuştur.”

“Türkiye’deki darbecilerle Mısır’daki darbecilerin akıl hocaları birdir”

“Darbe öncesi Mısırda kaos oluşturulması, ve bunun neticesinde darbe zemininin hazırlanması bizlere 12 eylül dönemini hatırlatmak ile beraber Mısır’daki ve Türkiye’deki darbecilerin akıl hocalarının aynı olduğunu ortaya koymuştur” diyen Hacı Şani, “Ancak darbecilere ve onların akıl hocalarına şunu hatırlatmak isteriz ki “El Kufru yedum, vezzulmu la yedum”  Küfür devam eder, ancak zulüm devam etmez.  Ve mazlumun zalime karşı intikamı çetin olacaktır. Batının ve siyonizmin hizmetinde olan askeri cuntaya karşı direneceğini açıklayan Mursi’yi bu onurlu tavrından dolayı tebrik ediyoruz. Darbeye karşı meydanları dolduran Mısır haklının yanındayız. Mısır halkının çoğunluğunun bedel ödeyerek elde ettiği kazanımlarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ümid ediyoruz. Herşey bitmiş değildir. Halkın bu darbeyi püskürtmesi mübarekin devrilmesinden daha önemlidir. Mısır halkı bu darbeyi püskürtmeli, süslü vaatlerde bulunan Batı ve Amerikanın, Halkın önünde duramayacağını, darbeden yana tavır takınan ikiyüzlülere bir kez daha bunu göstermelidir” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın sonunda tüm Müslüman halklar ve bu konuda duyarlı devlet yönetimleri seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye ve Mısır halkına yardım etmeye çağırıldı.

İlkha

izmir_misir_protesto.jpg

izmir_misir_protesto-(7).jpg

 

HABERE YORUM KAT