1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'ın Hamas Kararı Temyiz Edilecek
Mısır'ın Hamas Kararı Temyiz Edilecek

Mısır'ın Hamas Kararı Temyiz Edilecek

Mısır yargısının, Hamas'ın "terör örgütü" kabul edilmesine ilişkin karara yönelik temyiz başvurusunu kabul ettiği bildirildi.

11 Mart 2015 Çarşamba 14:16A+A-

Mısır yargısının, Hamas'ın terör örgütü kabul edilmesine ilişkin karara yönelik temyiz başvurusunu kabul ettiği bildirildi. İlk duruşma 28 Mart'ta yapılacak.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre "Devlet Davaları Kurulu" tarafından sunulan temyiz talebini değerlendiren Mısır mahkemesi, davanın yeniden görülmesine karar verdi.

İlk duruşmasının 28 Mart'ta görüleceği belirtilen temyiz talebinin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin Devlet Davaları Kurulu'ndaki hukuk danışmanlarından biri tarafından sunulduğu ifade edildi. 

Mısır'da Semir Sabri ve Eşref Said isimli avukatlar, Hamas'ın "terör örgütleri listesine alınması" talebiyle dava açmıştı. 

Kahire Acil İşler Mahkemesi de 28 Şubat'ta bu yönde karar almıştı. Mahkeme, 4 Mart 2014'te de "Hamas'ın Mısır'daki faaliyetlerinin yasaklanmasına ve ülkede bulunan merkezlerinin kapatılmasına" hükmetmişti. Mısır yargısı, 31 Ocak'ta da hareketin silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları hakkında benzer bir hüküm vermişti.

Filistin sorunuyla yakından ilgilenen çevrelerin tümü, Mısır Mahkemesi'nin kararını siyasi olarak nitelendirmişti.

Zuhri: Doğru Bir Adım

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zuhri, Mısır hükümetinin söz konusu kararın temyiz edilmesi yönündeki talebiyle ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, "Doğru yönde atılmış bir adım. Hükümet ortada büyük bir hata olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini kabul etmiştir" dedi.

Hamas hakkındaki "tarihi hata" olarak nitelediği yargı kararının temyizle düzeltilmesini umduklarını vurgulayan Ebu Zuhri, Hamas'ın başka ülkelerin, özellikle de Mısır'ın içişlerine müdahale etmediğini ve hareket olarak Mısır'la istikrarlı ilişkiler kurmak istediklerini kaydetti.

Hamas liderlerinden milletvekili Muşir El-Mısri de Mısır hükümetinin temyiz kararının Hamas hakkındaki tarihi bir hatanın düzeltilmesi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT