1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'dan Sina Operasyonu: 20 Ölü
Mısırdan Sina Operasyonu: 20 Ölü

Mısır'dan Sina Operasyonu: 20 Ölü

Mısır ordusunun Sina operasyonunda çok sayıda kişi öldürüldü... Cenaze töreninde ise tanıdık manzaralar vardı.

08 Ağustos 2012 Çarşamba 11:34A+A-

Mısır ordusunun, 2 gün önce Refah kenti yakınlarında bir güvenlik noktasına saldırarak 16 güvenlik gücünü öldüren saldırganlara karşı başlattığı operasyon sürüyor.

El Ariş kenti girişinde bulunan Rish bölgesindeki çiftliklerin birinde güvenlik kuvvetlerine pusu kurmak isteyen maskeli kişiler ile Mısır ordusuna bağlı askerler arasında çatışma çıktı. Mısır'ın resmi Nil Televizyonu, çatışma haberini resmi kaynaklara dayanarak duyurdu.

Dünya Bülteninde yer alan habere göre, Sina Yarımadası'nda dün akşam saatlerinde güvenlik kuvvetlerine yönelik 3 ayrı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıların ardından helikopter ve tank desteğinde bölgede operasyonlar başlatan Mısır ordusu, El Ariş kentine bağlı Tuma bölgesinde saldırganlar ile çatışmaya girdi. Çatışmada 20 saldırgan öldürülürken, 2 polisin de yaralandığı kaydedildi.

Görgü tanıkları da gece boyunca Tuma bölgesinde silah seslerinin kesilmediğini ve kasabanın stratejik önem taşıyan noktalarında tankların konuşlandırıldığını ifade ettiler. Bölgede telefon ve internet bağlantılarının kesik olduğu ve bazı yerlere elektrik verilemediği kaydedildi.

Bedevilerin yoğunlukla yaşadığı Sina Yarımadası'nda, Mısır'ın, Gazze Şeridi ve İsrail ile sınırı bulunuyor.

***

Cenaze Töreni İhvan Karşıtlığına Dönüştü

Öte yandan Sina saldırısında ölen 16 asker için düzenlenen cenaze töreni, İhvan karşıtı gösteriye dönüştü. Mursi'nin katılmadığı törende başbakanı hırpalamaya kalkıştılar. 

Kahire'nin doğusundaki Medinetu'n-Nasr semtinde bulunan Al-i Raşdan Camii'nde öğle namazının ardından Sina'da hayatını kaybedenler için kılınan cenaze namazına Başbakan Hişam Kandil, Mısır Yüksek Askeri Konsey Lideri Mareşal Hüseyin Tantavi ve Genelkurmay Başkanı Sami Anan, eski cumhurbaşkanı adayları Abdulmunim Ebu'l Futuh ve Hamdin Sabbahi, Ezher Şeyhi Ahmed Tayyib ile binlerce vatandaş katıldı.

Cenaze törenine Mısır Ortodoks Kilisesi Patriği El-Anba Bahamyus da katılırken Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin bulunmaması ise dikkati çekti.

CUMHURBAŞKANI YARALILARI ZİYARET ETTİ

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Mursi'nin Hadaiku Kubbe Askeri Hastanesi'nde Sina saldırısında yaralanan askerleri ziyareti sebebiyle cenaze törenine katılamadığını bildirdi.

Ziyaret sonrasında hastane önünde protesto gösterileri ile karşılaşan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, güvenlik güçleri protestocuları yatıştırana kadar hastanede beklemek zorunda kaldı.

CENAZE TÖRENİ, GÖSTERİYE DÖNÜŞTÜ

Askerlerin Mısır bayraklarına sarılı tabutları, ambulanslarla törenin yapılacağı Medinetu'n-Nasr'da bulunan Meçhul Asker Anıtı'na getirildi.

Cenazeye katılanlar, ölen askerlerin intikamının alınmasına yönelik slogan attı.

Cenaze töreni sırasında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlısı gruplar ile muhalifler arasında da arbede yaşandı.

Mursi, Müslüman Kardeşler Teşkilatı ve Hamas aleyhine slogan atılan törende bazı grupların Filistin bayraklarını yaktığı görüldü. Cenaze töreni öncesi ve sonrasında da Mursi karşıtı ve yanlısı gruplar arasındaki sözlü sataşmalar yaşandı.

Törenin ardından askerlerin cenazeleri, memleketlerine gönderildi.

HABERE YORUM KAT