1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Mısır'daki İdam Kararlarından Darbe Destekçileri Sorumlu"
"Mısır'daki İdam Kararlarından Darbe Destekçileri Sorumlu"

"Mısır'daki İdam Kararlarından Darbe Destekçileri Sorumlu"

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü İşbilir, Mısır'da 529 kişinin idama mahkum edilmesine ilişkin, "Karardan, darbeye destek veren tüm rejimler ve uluslararası kuruluşlar sorumludur" dedi.

09 Nisan 2014 Çarşamba 17:03A+A-

Uluslararası Rabia Platformu Koordinatörü Cihangir İşbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da yaşanacak bir gelişmenin sadece bu ülkeyi değil, tüm bölgeyi hatta dünyayı olumsuz etkileyeceğini söyledi. 

Alınan idam kararları ve darbe yönetiminin, hukuk, insanlık dışı uygulamalarının Mısır'ı kaosa sürüklediğini belirten İşbilir, bu durumdan en başta tüm Arap alemi ve İslam dünyasının ciddi anlamda zarar göreceğini kaydetti. 

İdam kararlarından sadece darbe yönetiminin sorumlu olmayacağını belirten İşbilir, "Karardan, darbeye destek veren tüm rejimler ve uluslararası kuruluşlar sorumludur. O yüzden Türkiye'nin tüm illerinde bugünlerde yapılan gösteriler çok anlamlıdır. Bu gösterilerin devam ederek küresel boyuta ulaşması gerekiyor. Çünkü darbe yönetiminin küresel ve bölgesel destekçileri var. İdam kararları da küresel çaptaki gösterilerle durdurulabilir."

Dünyanın vicdanı olan Türkiye'nin Mısır'a bugünlerde verdiği desteğin çok tarihi bir anlam taşıdığını bildiren İşbilir, şöyle devam etti:

"Bu desteği tarih yazacak. Mısır'da yeniden meşru, adil bir yönetimin kurulması için bugünlerde yapılacak her hareket, her eylem anlam taşıyor. Arap baharı aslında bitmedi, devam ediyor. Mısır'da yapılmak istenen, bu bahar rüzgarını kışa çevirmek, Mısırlılar'ın özgürlük hayallerini bitirmek. Ayrıca Mısır'ın en önemli aktörlerinden biri olan Müslüman Kardeşleri sadece siyaset sahasından değil adeta tarihten silerek Arap baharı sürecini geri çevirmek istiyorlar. Tüm dünyanın vicdanlı insanları, uluslararası kuruluşlar, hükümetler bu idam kararına karşı dik durursa, bölge için bir umut doğacaktır. Yoksa bölgenin kısa vadede kaosa sürüklenmesi çok muhtemel. Ancak orta ve uzun vadede kaybeden diktatör, askeri vesayet olacaktır. Burada Türkiye Cumhuriyetinin, halkının gösterdiği tepki de çok asil. Bunu Mısır halkı çok iyi görüyor."

HABERE YORUM KAT