1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır’daki İdam Kararları Bursa’da Protesto Edildi
Mısır’daki İdam Kararları Bursa’da Protesto Edildi

Mısır’daki İdam Kararları Bursa’da Protesto Edildi

Bursa’da İslami Kuruluşların düzenlediği protesto eylemi Fomara Meydanı’nda gerçekleştirildi. Meydanda toplanan Müslümanlar tekbirler ve sloganlar atarak Mısır’daki cuntanın verdiği kararlara tepki gösterdiler.

01 Mayıs 2014 Perşembe 14:52A+A-

Kur'an tilaveti ile başlayan programa, Kuran tilavetinden sonra şiirler okunarak devam edildi.

Sonrasında ise Bursa İHH Şube Başkanı Hüseyin Kaptan toplanan Müslümanlara bir konuşma yaptı. Hüseyin Kaptan Konuşmasında, Cuntanın verdiği idam kararları kınayarak bu kararların kabul edilemez kararlar olduğuna değindi. Daha sonrasında ise verilen kararlara karşı dünyanın sessizliğine gönderme yapıp inanıyorsanız kazanacak olan muhakkak sizleriniz diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Hüseyin Kaptan’ın konuşmasından sonra ise Mısır'daki Cuntanın zulmünden kaçmış olan ve Mısır’a  girişi yasaklanmış Mısırlı Profesör Muhammed Nasr Said toplanan Müslümanlara bir konuşma yaptı. Profesör Said konuşmasında cuntanın darbesinden sonra Mısır'daki durumun zor olduğunu ve her evde ölü veya yaralılar olduğunu belirtti. Daha sonra ise konuşmasına şöyle devam etti: “Sisi de kendinden önceki firavunlar gibi davranıyor ama bilmiyor ki İhvan mazlumların hareketidir ve onların gücü bu hareketi bitirmeye yetmeyecektir. Sisinin bu davranışları sadece İhvana yönelik değildir tüm Müslümanlara yöneliktir. Tüm dünya Mısır'daki kararlara ve katliamlara sırtlarını çevirmiştir ancak
Türkiye'deki ve farklı yerlerdeki Müslümanlar kardeşlerine sahip çıkmışlardır. Sadece Mısır'a değil Suriye'ye ve başka yerlere ellerini uzatmaktadırlar.” Konuşmasının devamında ise Türkiye’deki Müslümanlara teşekkür ederek Türkiye'ye çalışmaya değil gezmeye değil zalimin zulmünden kaçarak geldiğini ve idamları engellemek için beraber hareket edilmesi gerektiğine vurgu yapan Profesör Said Rabia selamı ile konuşmasını sonlandırdı.

Profesör Said’in konuşmasından sonra ise program Suriyeli bir kız çocuğunun okuduğu şiir ve konuşmalarla devam etti.

Protesto eyleminde toplanan Müslümanlar, “İhvana selam direnişe devam”, “İslami hareket engellenmez”, “Suriye’den Mısır’a direnişe bin selam” gibi sloganlar atarak tüm dünyadaki zulümlere tepkilerini gösterdiler.

2014-04-30-18.01.13.jpg

2014-04-30-18.01.20.jpg

2014-04-30-18.02.50.jpg

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT