1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Mısır'daki Cuntaya Muş'tan Tepki
Mısırdaki Cuntaya Muştan Tepki

Mısır'daki Cuntaya Muş'tan Tepki

Muş'ta bir araya gelen İslami Kuruluşlar, Mısır'daki darbeci cuntayı protesto etti.

09 Temmuz 2013 Salı 14:30A+A-

9 Temmuz 2013 Salı günü Muş il merkezindeki Hacı Şeref Camii’nde bir araya gelen Müslümanlar Mısır’da askeri cunta tarafından şehit edilen kardeşleri için öğle namazını müteakip gıyabi cenaze namazı kıldılar. Ardından şehir içinde tekbirler ve sloganlar eşliğinde bir yürüyüş gerçekleştirildi ve esnaf Mısırlı Müslümanlar konusunda duyarlılığa ve tepki vermeye davet edildi. Belediye önünde bir araya gelen Müslümanlar bir bildiri ile Mısır halkının yanında ve darbecilerin karşısında olduklarını bir kez daha haykırdılar.

20130709_130259-001.jpg

20130709_125825.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

FİRAVUNİ DARBEYİ KINIYORUZ!

Mısır’da “seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi” devirmeye yönelik girişimler askeri darbe ile taçlandırıldı.

Bir yıllık süreç içerisinde diktatörlük döneminin devlet içindeki uzantıları, Müslümanların yönetimini bir türlü kabullenmek istemeyen laik siyasi yapılar her fırsatta provokatif eylemliliklerde bulundular. Mursi’nin göreve başlamasının yıldönümünde içeriden ve dışarıdan topyekûn saldırı ile halkın tercih ettiği Cumhurbaşkanını devirmeye çalıştılar. Yaşanan olayların ardından Mursi’ye 48 saat süre veren ordu, fiilen darbe yaptı. Askeri cunta Cumhurbaşkanı Mursi’yi gözaltına alırken, İhvan-ı Müslimin hareketinin liderlerini de tutukladı. İnanıyoruz ki Mısır’ın Müslüman halkı İslami Hareketlerin öncülüğünde bu darbe zorbalığına karşı gerekeni yapacak, daha adil ve özgür bir Mısır’ın inşası için yoluna devam edecektir.

"Seçim yapın." deniyor, seçim yapılıyor ama kabul etmiyorlar. Devrim sürecini baltalamak istiyorlar. İhvan’ın bütün liderlerini gözaltına alsanız hapishaneler doldursanız bile onlar asla doğru bildiklerinden vazgeçmeyecekler. Mısır halkı özgürlüğün tadına vardı. Bu işin arkasında İsrail'in, Amerika’nın ve emperyalist ülkelerin uşağı körfez ülkelerinin olduğunu biliyoruz. Demokrasi havariliği yapıp ama Afrika Birliği kadar darbeye tavır alamayan Avrupa Birliğinin tavrının da, kelimenin tam anlamıyla rezalet olduğunun farkındayız.

Muş'taki İslami kuruluşlar olarak Müslüman Kardeşler ve Muhammed Mursi ile dayanışmak ve kardeşlerimize başta dua etmek, gerektiğinde de her türlü fedakârlığı yapmak vedarbecilerin karşısındaolduğumuzu ispatlamak için buradayız. 80 milyon Mısırlının yanındayız. İhvan'ın yanındayız. Mursi'nin yanındayız. Darbe destekleyicilerinin ise karşısındayız.Biz Mısır’ı selamlıyoruz, umutluyuz ve Mısırlı Müslümanların eninde sonunda kazanacaklarına inanıyoruz.

Biliyoruz ki, aynı oyun Cezayir'de oynandı. 28 Şubat sürecinde Türkiye'de bu zulme maruz kaldı. 2005'te Filistin'de aynı şeyi gördük. Benzer durum şu an Mısır'da yaşanıyor. "İslamcılar halk iradesine mesafeli duruyor!" suçlaması yapanlar susuyor. Askeri darbeyle Mısır açık bir hapishaneye döndürüldü. Tahrir meydanında darbeyi alkışlayanlar, cellatlarını alkışlıyorlar. Mısır'ın kaderi 3 beş Generale bırakılmamalıdır. Din âlimi geçinip darbeleri destekleyenleri dekendilerini gözden geçirmelidir.

Darbeciler küfrün yanında yer alıyorlar. Dün Keşmir'de, Çeçenistan'da, Arakan'da olanlar, şimdi Mısır'da Suriye'de aynı oyunu sergiliyorlar. Siz hakkın ve halkın yanında mısınız? Biz Allah'ın yanındayız, halkın yanındayız. Mısır’da İhvan'ı ve darbeye karşı tavır alan herkesi alkışlıyor darbecileri ise lanetliyoruz. Rabbimizincezalarını en kısa sürede vermesini diliyoruz.

Mursi’nin tutulduğu askeri karargâhın önünde,  göstericilerden elli birini katlederek ve dört yüz otuz beşini de yaralayarak orayı kan gölüne çeviren cuntanın zulümlerine karşı, biz Muş'taki Müslümanlar olarak, Mısır halkına ve İhvan'a sabırlar diliyoruz. Onların yanında olduğumuzu beyan ediyoruz. Herkes şunu bilsin ki dinimizden vazgeçmeden siyasetimizi devam ettireceğiz.

İslami hareket engellenemez ve kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.

Hira-Der, Has-Der, İnsan ve Yaşam Derneği, Anadolu Gençlik Derneği Zehra-Der, Lale-Der,Muş IHH

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum