1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Yargılanması Gerekenler Yargılıyor!
Mısır’da Yargılanması Gerekenler Yargılıyor!

Mısır’da Yargılanması Gerekenler Yargılıyor!

İhvan mensubu 64 kişi askeri mahkemelerde yargılanmaya başlandı. 11 kişiye müebbet hapis çıkarken, 45 kişi de 5 yıl hapis aldı

04 Eylül 2013 Çarşamba 03:35A+A-

Seçimle göreve gelen ilk Cumhurbaşkanı Mursi’yi deviren darbecilerin yargılanması gerektiği yerde; dün İhvan mensubu 64 kişi askeri mahkemelerde yargılanmaya başlandı. 11 kişiye müebbet hapis çıkarken, 45 kişi de 5 yıl hapis aldı

Mısır’ın Süveyş kentinde Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve El-Cemaatu’l-İslamiye mensubu 64 kişinin yargılandığı davanın ilk duruşması dün yapıldı. Adli kaynaklardan alınan bilgiye göre, aralarında yöneticilerin de bulunduğu 64 İhvan ve El-Cemaatu’l-İslamiye mensubu Süveyş’teki askeri mahkemede “adam öldürmeye azmettirmek, kilise ve orduya ait tankları yakmak ve yolları işgal etmek suretiyle trafiği aksatmak” suçlamalarıyla yargılandı.

Süveyş kentinde, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) ve El-Cemaatu’l-İslamiye mensuplarının yargılandığı dava sonuçlandı. Mısır’da askeri mahkeme, darbe karşıtı 11 kişiye müebbet hapis cezası verdi.

“Kiliselerin yakılması ve ordu birliklerine saldırma” suçlamasıyla açılan davada, 64 kişiden 11’ine müebbet, 45 kişiye de 5 yıl hapis cezası verildi. Askeri mahkeme, zanlılardan 8’inin ise beraatine hükmetti. Hapis cezasına çarptırılanların kararı temyiz etme hakkı bulunuyor.

Sanıklara yönelik suçlamalar arasında askeri araçların yakılması da bulunduğu için, dava askeri mahkemede görülüyordu.

İŞTE DARBE!

DAVALAR JET HIZIYLA SONUÇLANDI

Mısır’da darbenin 60. günü sebebiyle organize edilen “Asıl terör darbedir” adlı gösteriler öncesinde, Kahire’de güvenlik önlemleri artırıldı. Ana meydanların giriş ve çıkışları ile tali yollara güvenlik güçlerine ait panzer ve tankların konuşlandığı görüldü. Ulusal İttifak daha önce yaptığı açıklamada, Mısır halkını ülke genelinde yapılacak “Asıl terör darbedir” isimli “milyonluk” gösterilere katılmaya davet etmişti.

 

HABERE YORUM KAT