1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Sisi'yi Eleştiren Sunucu Tutuklandı
Mısır'da Sisi'yi Eleştiren Sunucu Tutuklandı

Mısır'da Sisi'yi Eleştiren Sunucu Tutuklandı

Mısır TV'sinde Sisi'nin konuşmasını eleştirerek cumhurbaşkanlığının iki yılı dolmasına rağmen ülkede herhangi bir değişim olmadığını söyleyen sunucu tutuklandı.

10 Mart 2016 Perşembe 14:19A+A-

Mısır Televizyonu Spikeri Azze El Hinnavi, Mısır resmi televizyonunun 3. kanalında yayınlanan programında katil Sisi’yi eleştirdiği gerekçesiyle tutuklandı.

Sisi muhaliflerine düşmanlığıyla tanınan avukat Samir Sabri’nin şikayeti üzerine, El Hinnavi’ye Sisi hakkında söyledikleri ile iligili sorgulanması için celp emri çıkarıldı. Dünya Bülteni sitesinin kaydettiğine göre Savcılık, sorgulamayı bitirmesinin ardından ‘Cumhurbaşkanına hakaret etmek ve halkı yönetime karşı kışkırtmak’la suçlanan Hinnavi’yi tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etti.

Hinnavi, Sisi’nin son konuşmasını sert bir şekilde eleştirirken, Sisi’ye hitaben “Konuşmanızda halkı çalışmaya çağırmışsınız. Gerçek şu ki Mısır’da tek çalışmayan sizsiniz ve adamlarınızdır. Görev süreni iki yılı doldurmak üzereyken şimdiye kadar güvenlik, ekonomi, kalkınma konularının hiç birini çözmediniz. Göreve gelmeden önce Mısır’ın 2 yıl içerisinde bambaşka bir konumda olacağını söylemiştiniz. Vadettiğiniz gibi değişiklik görmedik. Ülkedeki işler giderek kötüye gidiyor. Ülkede özgürlük demokrasi diye bir şey kalmadı. Ülkedeki olumsuz işleri eleştiren herkes hainlik ve ajanlıkla suçlanıyor... Son dönemde ülkeyi terk etmek isteyen Mısırlıların sayısı çoğaldı. Bunlar başka bir vatandaşlık almak için kendi vatandaşlığından vazgeçmeye hazır” şeklinde konuştu.

Mısır halkının Sisi’nin konuşmasını ‘diktatörlük ilanı’ gibi gördüğünü belirten Hinnavi, Sisi’nin ‘Mısır için kendimi satarım’ sözü hakkında yorumunda, “Ülkeler duygular ve boş sözlerle kurulmaz sayın başkan” demişti.

Hinnavi, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum