1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Seçimlerin İkinci Gününde Sandıklar Yine Boş
Mısır'da Seçimlerin İkinci Gününde Sandıklar Yine Boş

Mısır'da Seçimlerin İkinci Gününde Sandıklar Yine Boş

Mısır'da genel seçimlerin ikinci gününe girildi.

19 Ekim 2015 Pazartesi 17:56A+A-

Ancak sandık başına giden seçmen sayısının azlığının yarattığı korku, seçim sonucu tahminlerinin önüne geçmiş durumda. Mısır basınında 'seçmeni olmayan seçim' başlıkları atılıyor.

Oy verme noktalarını ziyaret eden Reuters haber ajansı muhabiri, katılım oranının yüzde 10 civarında olduğunu aktarıyor.

Özellikle nüfusun çoğunluğunu oluşturan genç seçmenlerin sandığa gitmeyi reddettiği ve seçimi "Abdülfettah El Sisi için düzenlenen bir gövde gösterisi" olarak gördükleri ifade ediliyor.

El Mal gazetesinin bugünkü manşetinde 'seçmensiz seçim' başlığı yer alırken, El Şoruk gazetesi de 'kuyruk olmayan seçim' başlığını kullandı.

Darbeci Sisi hükümeti ise katılımı artırmak amacıyla kamu çalışanlarına bugün yarım gün tatil verileceğini açıkladı.

İskenderiye'de Reuters'a konuşan 19 yaşındaki Michael Bassili, "Adaylar hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. O yüzden oyumu hak etmeyen birilerine vermek istemiyorum" diyor.

Parlamenter sistem askıda

Abdülfettah El Sisi'nin, seçimle başa gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi hükümetini 2013'te askeri darbeyle devirmesinden bu yana Mısır'da parlamenter sistem işlemiyor.

Birçok kez ertelenen genel seçimlerin 18-19 Ekim ve 22-23 Kasım tarihlerinde düzenlenmesi kararlaştırılmıştı.

Dün ve bugün aralarında ülkenin en büyük ikinci şehri İskenderiye'nin de bulunduğu 14 bölgede oy kullanıldı.

Ancak darbeci hükümet karşıtları seçim sisteminin Hüsnü Mübarek dönemine benzediğini ve varlıklı adayların kayırıldığını savunuyor.

HABERE YORUM KAT