1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Seçim Komedisi Sürüyor!
Mısır’da Seçim Komedisi Sürüyor!

Mısır’da Seçim Komedisi Sürüyor!

Katılımı artırmak için resmi tatil ilanı da işe yaramadı, cunta seçimi 1 gün uzattı!

28 Mayıs 2014 Çarşamba 17:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’da darbeci Sisi’yi muzaffer komutan edasıyla koltuğa oturtma planı tutmuyor. Seçimlere katılım düşük seviyelerde kaldı. Bu durumdan ötürü paniğe kapılan cunta seçimin 2. sünü olan Salı gününü resmi tatil ilan etmişti. Ne var ki yine de istediği sonucu alamayınca seçimleri bir gün daha uzattı ve seçmenler bugün (Çarşamba) de oy kullanmaya davet edildiler.

Buna rağmen arzu edilen hava yine yakalanmadı. AP haber ajansının bir muhabiri örneğin Kahire’nin Zamalak bölgesinde bir saat beklemesine rağmen tek bir kişinin dahi oy vermeye gelmediğini bildirdi.  

Reuters haber ajansı ise geçtiği haberde seçimlere düşük katılımın Sisi’nin hem Mısır’da, hem Ortadoğu’da hem de dünyada meşruiyet sıkıntısı yaşaması gelebileceğini yazdı.

Seçim komisyonu başkanı Abdulaziz Selaman 53 milyon Mısırlının % 37’sinin seçimlere katıldığına dair bir açıklama yaptı ama kimse bu rakama inanmıyor.

El-Cezire’yer konuşan Georgetown Üniversitesinden Prof. Abdullah el-Aryan seçimlerin bir gün daha uzatılmasının rejimin yaşadığı paniğe işaret ettiğini söylüyor.

Sisi’nin tek rakibi olarak seçime giren Hamdin Sabbahi seçimlerin uzatılmasına karşı çıkarken, sandıklardan kendi gözlemcilerine çekilme çağrısı yaptı.

Sosyal medya üzerinden ise Mısırlılar boş seçim merkezlerinin fotoğraflarını yayınlıyorlar.

(Kaynak: El Cezire ve El-Arabiya)

HABERE YORUM KAT