1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Provokatörler İşbaşında
Mısır’da Provokatörler İşbaşında

Mısır’da Provokatörler İşbaşında

Darbe karşıtı gösterilerin devam ettiği Mısır’da önceki gece meydana gelen çatışmalarda en az 9 kişi hayatını kaybetmişti.

24 Temmuz 2013 Çarşamba 15:51A+A-

Cumali Önal’ın haberi:

Kahire Üniversitesi önündeki Nahda Meydanı’nı gösteri alanı olarak kullanan Mursi taraftarlarına silahlı kişilerin düzenlediği saldırıda 6 kişi öldü. Müslüman Kardeşler saldırıyı gerçekleştirenlerin sivil giyimli polisler ve baltacılar olduğunu, saldırıda keskin nişancıların da üzerlerine ateş ettiğini belirtiyor. Saldırı sırasında Mursi taraftarlarına ait çok sayıda araç tahrip edildi. Saldırının gerçekleşmesinden sonra polisin olaylara müdahale etmesi dikkat çekti.

Önceki gece Mursi karşıtlarının üssü durumundaki Tahrir Meydanı’nda da kısa süreli bir çatışma yaşandı. Mursi taraftarlarının meydana yakın bir noktada bulunan Amerikan Büyükelçiliği’ne yürümek istemesi üzerine yaşanan arbedede bir kişi hayatını kaybetti. Arbede sırasında Mursi karşıtlarının silah kullanması dikkat çekti.  

Kahire’nin kuzeyindeki Kalyubiye kentinde de iki kişi silahlı saldırı sonucu öldürüldü. Mursi taraftarları muhaliflerin ağırlıklı olarak polis ve istihbarat mensuplarından oluşan baltacılar tarafından organize edildiklerini ve yaşanan kanlı çatışmaların da bu yüzden yaşandığını öne sürüyor.

misir-provokatorler-catisma_egypt.jpg

Darbeyle başa gelen yeni yönetimin ağırlıklı olarak liberal, Arap milliyetçisi ve laik kesimlerden oluşması başta Müslüman Kardeşler olmak üzere dindar kesimler üzerinde endişe meydana getiriyor. Endişenin temel sebebini ise hazırlanacak olan yeni anayasanın Mübarek rejimi ve öncesi yürürlükte olan antidemokratik anayasa ile örtüşmesi oluşturuyor.

Mısır medyası Mursi taraftarlarını hedef alan kampanyalarını ise aralıksız sürdürüyor. Yaşanan her çatışmayı Müslüman Kardeşler’e mal eden medya, yapılan son kamuoyu araştırmasında halkın yüzde 71’inin Mursi taraftarlarının yaptığı gösterilere sempati ile bakmadığının ortaya çıktığını duyurdu. ZAMAN

misirli-kadinlar_mursi-taraftarlari11.jpg

HABERE YORUM KAT