1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Protestoculara Verilen Hapis Cezaları İptal Edildi
Mısır'da Protestoculara Verilen Hapis Cezaları İptal Edildi

Mısır'da Protestoculara Verilen Hapis Cezaları İptal Edildi

Mısır'da üst mahkeme, iki adanın Suudi Arabistan'a geçmesini protesto eden 47 kişi hakkında verilen hapis cezalarını iptal etti.

25 Mayıs 2016 Çarşamba 09:52A+A-

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstinaf Mahkemesi 47 göstericinin haklarında verilen karara yaptıkları itirazı kabul etti. Mahkemenin söz konusu 47 kişi için verilen 5 yıl hapis cezasının her biri için 100 bin cüneyh (10 bin dolar) para cezasına çevrilmesine karar verdiği kaydedildi.

Mısır'da iki adanın Suudi Arabistan'a geçmesinin protesto edildiği 25 Nisan gösterilerine katıldıkları gerekçesiyle yargılanan 101 sanık hakkında 5 yıl hapis cezası verilmişti.

Mısır, Tiran ve Sanafir adalarını, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Kahire ziyareti sırasında imzalanan Yeni Deniz Sınırı Antlaşması ile Suudi Arabistan'a bırakmıştı. Antlaşma, Mısır'da muhaliflerin yanı sıra yönetim yanlısı bazı grupların da tepkisini çekmiş, Sisi hükümeti, adaların Suudi Arabistan'a ait olduğuna dair 9 belge yayımlamıştı.

Başta başkent Kahire olmak üzere Mısır'ın birçok kenti, 25 Nisan'da Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilere sahne olmuş, bu gösteriler sırasında çok sayıda kişi polis tarafından gözaltına alınmıştı. 

AA

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT