1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Parti Kapatma Davaları Ertelendi
Mısır'da Parti Kapatma Davaları Ertelendi

Mısır'da Parti Kapatma Davaları Ertelendi

Mısır Yüksek İdare Mahkemesi, Hürriyet ve Adalet Partisi ile Nur Partisi'nin kapatılması için açılan 12 davayı erteledi.

19 Ekim 2013 Cumartesi 22:19A+A-

Mısır Yüksek İdare Mahkemesi, Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) kapatılması için açılan 9 davayı, Danıştay Uzmanlar Kurulu'nun konu hakkındaki raporunu hazırlaması için 16 Kasım'a erteledi. Nur Partisi ve HAP'ın kapatılması için açılan diğer 3 dava da aynı gerekçeyle 21 Aralık'a ertelendi.

Danıştay Uzmanlar Kurulu'nun HAP aleyhine açılan davalardan birinde partinin kapatılmasını tavsiye etmesine rağmen, mahkeme söz konusu davayı da diğerleriyle beraber 16 Kasım'a erteledi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı'ndan bir görevli ve bir avukat, arkasında dini bir yapılanma bulunduğu ve bunun kanunlara aykırı olduğu gerekçesiyle, 2012 yılı Eylül ayında iki partinin kapatılması talebiyle dava açmıştı.

Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek iktidarına son veren 25 Ocak devrimin ardından, 2011'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı, HAP'ı kurarken, Selefi Davet Grubu da Nur Partisi'ni kurmuştu.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT