1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Öğrencilere Hapis Cezası
Mısır'da Öğrencilere Hapis Cezası

Mısır'da Öğrencilere Hapis Cezası

Mısır'da darbe karşıtı gösterilere katılan ve yaşları 18 ile 21 arasında değişen 21 öğrenciye hapis cezası verildi.

22 Mayıs 2014 Perşembe 16:35A+A-

Al Jazeera kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Dekahliye vilayetindeki Mansura Ceza Mahkemesi, "Kamu malına zarar vermek, şiddet olaylarına karışmak, izinsiz gösteri yapmak, halkın rahatını bozmak" gibi suçlamaların yöneltildiği tutuklu 18 öğrenciyi, beşer yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme yaşları 18 olan Ebrar Ala Anani ve Minallah Mustafa adlı kız öğrencilere de ikişer yıl, 21 yaşındaki Yusra Muhammed el-Hatip'e ise 3 yıl ceza verdi.

Öğrenciler, 12 Kasım 2013'te Mansura Üniversitesi’nde düzenlenen protesto gösterisine katılmış, ardından güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınmıştı.

İskenderiye mahkemesi, her sabah saat 07.00'de yaptıkları eylemlerle darbeyi protesto ettikleri için geçtiğimiz Ekim ayında gözaltına alınan "Sabah 7 Hareketi" üyesi kız öğrencilerden 14'üne 11’er hapis cezası vermişti.

''Terör, izinsiz gösteri yapmak ve kargaşa çıkarmak, yasadışı örgütlere üye olmak ve örgüt propagandası yapmak'' suçlaması ile ceza alan yaşları 18'den küçük 7 kız öğrencinin ise ıslah evine gönderilmesi karar verilmişti.

İdam cezaları

Mısır Minye Ceza Mahkemesi, mart ayında Müslüman Kardeşler üyesi olduğu ve ‘şiddet olaylarına karışma ve teşvik etme, kişilere ve kamu malına saldırı’ suçlamasıyla 529 kişi hakkında aldığı idam kararı vermişti.

Mahkeme bu kişilerden 37’si hakkında verdiği kararı onadı. Geri kalan 492 kişinin cezasını da müebbet hapse çevirerek hükme bağladı.

Mahkeme 28 Nisan Pazartesi günü de Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii'nin de aralarında olduğu 683 kişiyi daha idama mahkûm etti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT