1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Muhalifler Sokaklarda; Gerginlik Had Safhada
Mısır’da Muhalifler Sokaklarda; Gerginlik Had Safhada

Mısır’da Muhalifler Sokaklarda; Gerginlik Had Safhada

Mısır’da laik, liberal ve eski rejim yanlısı muhalefet meydanlarda, Mursi taraftarları da sokağa çıktı.

30 Haziran 2013 Pazar 12:10A+A-

Cumhurbaşkanı Mursi'nin seçilmesinin yıldönümü olan 30 Haziran'ın protesto günü olarak ilan edilmesiyle ülke genelinde geniş çaplı gösteriler yapılmaya başlandı.

Mursi'nin göreve gelmesinin yıldönümü sebebiyle muhalifler birçok şehirde sokaklara çıkarken Mursi yanlıları da Rabia El Adeviye Meydanı'nda toplandı.

Laik, liberal ve eski rejim yanlısı muhalif gruplar, başta başkent Kahire olmak üzere büyük bir gösteri için toplanmaya başladı. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin göreve gelmesinin birinci yıl dönümünde yapılan gösterilerde "istifa" çağrıları yapılıyor.

Mursi'nin iktidara gelmesinin birinci yıldönümünde büyük bir gösteri yapma çağrısı muhalifler, gösteriler için uzun süredir hazırlıklar yapıyorlardı. Bu çağrılar sonucu bugün başta Kahire'deki Tahrir Meydanı ve diğer şehirlerde artık göstericiler toplanmaya başladı. Göstericiler Tahrir Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde çadırlar kurdu. Gösterilerin başlamasıyla ülkede şiddetli olayların yaşanması bekleniyor. Ordu ise fiili olarak sokağa inmiş durumda... Resmi kurumlara ait binalar ve stratejik noktaların güvenliği ordu tarafından sağlanıyor.

Süveyş, Port Said, Şarkiye ve İskenderiye şehirlerinde de muhalif göstericiler meydanlarda toplanmaya başladı.

Bu arada Mursi taraftarları da Kahire'deki Rabia El Adaviye meydanında toplandı. Geçen hafta iktidar taraftarları Mursi'ye destek için meydanda çadırlar kurulmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum