1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Milyonluk Gösteri Çağrısı
Mısır’da Milyonluk Gösteri Çağrısı

Mısır’da Milyonluk Gösteri Çağrısı

Mısır'da 30 yıllık baskıcı rejimin lideri Hüsnü Mübarek'in darbeci Sisi yönetimi tarafından aklanmasına tepkiler büyüyerek devam ediyor. Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Koalisyonu halkı meydanlara çağırdı.

02 Aralık 2014 Salı 14:01A+A-

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Koalisyonu ülkede “Milyonların Öfkesi” adı altında tüm kentlerde yönetim aleyhtarı gösteriler düzenlenmesini istedi.

Devrime destek veren kitlelere çağrıda bulunan koalisyon, elde edilen kazanımlara sahip çıkılmasını istedi. Şehit kanlarının boşa gitmemesi gerektiği duyuran koalisyon, ikindiden sonra devrik lider Mübarek’in serbest bırakılmasını protesto etmek için meydanların doldurulması çağrısı yaptı.

Ülkede gösterilere izin verilmiyor. Büyük kentlerde güvenlik güçleri tüm kavşak ve büyük meydanlara kontrol noktaları oluşturmuş durumda. Durumundan şüphelenilen herkes bu kontrol noktalarında durdurularak sorguya alınıyor.

İhvan gençliğinden çağrı

Öte yandan, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu gençler (İhvan gençleri), 25 Ocak Devrimine katılan tüm siyasi gruplara birlik çağrısında bulundu.

İhvan'a yakınlığıyla bilinen Rasd Haber ajansında yayınlanan açıklamada, "İhvan da dahil tüm devrimci güçler, Ocak Devrimi'nin hakettiğini yerine getirmede yanlışlık yapmıştır. Şimdi bu grupların tümü yanlışlarının bedelini kanları ve canlarıyla ödüyor. Askerin darbesi Mursi ve İhvan'a karşı değildi. Darbe, Ocak Devrimi ve gençlerine karşıydı. Darbenin şimdi tüm kesimlerden intikam alması bunun delilidir”  ifadeleri kullanıldı.

Askere karşı birlik çağrısı yapılan açıklamada, “Bu durum, devrimcilerin yargılanmaları ile Mübarek ve dönemindeki sembol isimlerin yargılanmaları sırasında açıkça ortaya çıkmıştır. Gerçek devrimci güçlerin tamamının yeniden, geçmişte Mübarek ve şimdi Sisi ve yandaşlarının başında olduğu askere karşı birlik olmaları gerekir" denildi.

Cumartesi gösterilerinde 2 ölü

Askeri darbeyle devrilen ve Mısır’da 2012’deki seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yanlıları ‘ya idam ya intikam’ kampanyasını başlatarak, Mübarek hakkında idam cezasının verilmesini istiyor.

Cumartesi günü düzenlenen gösterilerde güvenlik güçlerinin Tahrir Meydanı'nda göstericilere müdahalesinde 2 kişi öldü, 9 kişi de yaralandı.

Hüsnü Mübarek yanlıları sosyal medyada başlattıkları ‘Özür Dileriz Reis’ kampanyası kapsamında Mübarek için dua edilmesi çağrısı yaptı.

Al Jazeera 

HABERE YORUM KAT