1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Laik Cephe Hem Suçlu, Hem Güçlü!
Mısır’da Laik Cephe Hem Suçlu, Hem Güçlü!

Mısır’da Laik Cephe Hem Suçlu, Hem Güçlü!

Mursi karşıtlarının taşkın gösterileri sonucu bir İhvan liderinin genç oğlu da katledildi. İhvan, 10. üyesini kaybetti.

14 Aralık 2012 Cuma 19:37A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır’da laik güruhun saldırılarında şehit olan İhvan mensuplarının sayısı 10’a ulaştı ama muhaliflerin mağduriyet edebiyatı doludizgin sürüyor.

Mursi karşıtlarının saldırılarının yoğunlaştığı Cumhurbaşkanlığı Sarayı etrafında saldırıya uğrayan gençlerden biri daha can verdi. Kahire’nin Demerdaş Hastanesinde tedavi görmekte olan Halid Taha Ebu Zeyd de kurtarılamadı. 24 yaşındaki genç Salı sabahı boynundan silahla yaralanmıştı.

misir-cinayet-egypt_halid-taha-ebu-zeyd_khaled-taha-abu-zeid.jpg

1988 doğumlu Ebu Zeyd, Müslüman Kardeşler’in Garbiya Vilayeti sorumlusu Dr. Taha Ebu Zeyd’in en küçük oğluydu. Çevresinde samimiyeti, cesareti ve alçakgönüllülüğüyle maruf bir genç olan Halid tarım mühendisliği eğitimi almış ve 2011’de Tanta Üniversitesi Tarım Fakültesi’nden mezun olmuştu.   

Şehidin en son olarak yazdığı cümleler Facebook sayfasında şu şekilde yer aldı:  “Allah’a hamd etmek kalbi iyileştirir, acıları dindirir.

Şehidin babası İhvan liderlerinden Taha Ebu Zeyd, yaptığı açıklamada Mısırlıları birbirini öldürmeye sevk eden kirli medya ve politik grupların oğlunun katledilmesinin asıl sorumluları olduğunu belirtti ve en ağır biçimde cezalandırılmaları gerektiğini beyan etti.  

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum