1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da İhvan'a Ait Dernekleri Feshetme Kararı
Mısır'da İhvan'a Ait Dernekleri Feshetme Kararı

Mısır'da İhvan'a Ait Dernekleri Feshetme Kararı

Mısır'da 6 ilde İhvan'a bağlı olduğu gerekçesiyle 11 dernek hakkında kapatma ve yürütme kurullarını feshetme kararı verildi.

29 Şubat 2016 Pazartesi 09:50A+A-
Mısır'da Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) bağlı olduğu gerekçesiyle 6 ilde 5 derneğin kapatılmasına, 6'sının da yönetim kurullarının feshedilmesine karar verildi.
 
Mısır'da dernekler ve yardım kurumlarından sorumlu Sosyal Dayanışma Bakanı Gade Vali yaptığı yazılı açıklamada, kapatılmasına karar verilen 5 dernekten 2'sinin Dekahliye, 3'ünün de Minya, Asyut ve Matruh'da, yönetim kurulları feshedilen 6 dernekten 3'ünün Minya, 2'sinin Beni Suveyf ve birinin de Feyyum'da bulunduğunu ifade etti.
 
Açıklamada, yönetim kurulları feshedilen derneklerin bağımsız kurullar tarafından yönetileceği, kapatılan derneklerin mallarının ise Devlet Sübvansiyon Fonuna aktarılacağı kaydedildi.
 
Kahire Mahkemesi, 23 Eylül 2013'te, "İhvan'ın ve bağlı tüm oluşumların faaliyetlerinin yasaklanması, teşkilatın kapatılması ile taşınır ve taşınmaz mal varlığına el konulması" kararı vermişti.
 
Mahkeme ayrıca İhvan'ın el konulan mal varlığını inceleyecek bir komite oluşturulması yönünde karar almış, Ocak 2014'te, İzzet Hamis başkanlığındaki komite kurulmuştu.
 
AA
Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT