1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da İhvan Üyesi 183 Kişinin İdamı Onaylandı!
Mısır'da İhvan Üyesi 183 Kişinin İdamı Onaylandı!

Mısır'da İhvan Üyesi 183 Kişinin İdamı Onaylandı!

Mısır'da idam cezası verilen İhvan mensuplarından 183'ünün idam cezası kesinleşti. İhvan Mürşidi Muhammed Bedii ve İhvan Sözcüsü Muhammed Biltaci'nin de idamları onaylandı.

21 Haziran 2014 Cumartesi 11:56A+A-

Minya Ceza Mahkemesi tarafından verilen idam kararı, el-Ezher müftüleri tarafından onaylandı. Karara dünya kamuoyu suskun.

Mısır'da idam cezası verilen verilen İhvan mensuplarından aralarında Muhammed Bedii'nin de olduğu 183 kişinin idam cezası kesinleşti. İhvan'ın Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile hareketin sözcülüğünü yapan Muhammed Biltaci de idamı onaylananlar arasında.

Minya Ceza Mahkemesi, 29 Nisan'daki duruşmada, aralarında İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ile eski Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Başkanı Saad el-Katatni'nin de bulunduğu, çoğunluğu gıyaben yargılanan 683 sanık hakkında idam kararı vererek, dosyayı Müftülük makamına göndermişti. Mahkemenin bu kişiler hakkındaki kararını 21 Haziran'da açıklayacağı belirtilmişti.

Aynı dava kapsamında dört kişiye müebbet hapis cezası verilirken 496 kişi suçsuz bulundu.

Aynı mahkeme daha önce idam cezası verdiği 528 kişinin dosyasını da karara bağlamıştı. Bu kapsamda 37 sanık hakkındaki idam kararı onanmış, 491 kişinin cezası ise müebbet hapse çevrilmişti.

 

HABERE YORUM KAT