1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Geçici Hükümet İstifa Etti (VİDEO)
Mısırda Geçici Hükümet İstifa Etti (VİDEO)

Mısır'da Geçici Hükümet İstifa Etti (VİDEO)

Askeri vesayeti protesto gösterilerinde kan akmaya devam ederken geçici hükümet istifa etti.

22 Kasım 2011 Salı 01:37A+A-

Mısır devlet televizyonu, ordunun gücünü artıran anayasa değişikliği önerilerine karşı, Cuma gününden bu yana protestoların devam ettiği ülkede kabinenin Yüksek Askeri Konsey'e istifasını sunduğunu açıkladı.

Yüksek Askeri Konsey'in, hükümetin sunduğu istifa dilekçesini değerlendirmekte olduğu bildirildi.

Konsey'den yapılan açıklamada, tüm siyasi ve ulusal güçlerin mevcut krizi görüşmek üzere diyaloga çağrıldığı belirtildi.

Kabinenin istifasına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kahire'deki BBC muhabiri, bunun siyasetçilerin ordudan daha fazla yetki edinebilmeye yönelik çabası olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

Önceki saatlerde Mısır'da muhaliflerin sekiz siyasi gruptan oluşan koalisyonu, Hüsnü Mübarek devrildikten sonra yönetime geçen askeri konseyi devrim karşıtlığıyla suçladı.

Cumartesi gününden bu yana Tahrir Meydanı'nda odaklanan protesto gösterilerinde en az 33 kişinin öldüğü bildirilirken, Mısırlı aktivistlerin oluşturduğu koalisyon askeri konseyden yönetimi bir 'devrim hükümetine' devretmesini istedi.

Askeri konseyi demokrasiye geçişe engel koymakla suçlayan eylemciler arasında 1800 dolayında yaralı var.

Tahrir Meydanı'nda bugün toplu gösteri düzenlenmesi çağrısı yapılırken, gelecek Pazartesi günü için planlanan genel seçimlerin iptal edilebileceği yolunda kaygılar bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT