1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da "Devrime Vefa" Gösterisi
Mısır'da "Devrime Vefa" Gösterisi

Mısır'da "Devrime Vefa" Gösterisi

Mısır'da cuma namazı sonrasında, 25 Ocak 2011 devriminin yıldönümünde halkı sokağa çıkmaya davet eden darbe karşıtları gösteri düzenledi.

15 Ocak 2016 Cuma 17:59A+A-

Mısır'ın İskenderiye şehrinde cuma namazının ardından darbe karşıtları tarafından protestolar düzenlendi.

"Devrime Vefa" adı altında düzenlenen gösterilerde, 'ekmek, onur, özgürlük ve toplumsal adalet' gibi 25 Ocak 2011 devriminin sloganları tekrarlandı.

Hapishanelerdeki tutukluların serbest bırakılmasını talep eden göstericiler, dünya genelinde darbe karşıtlarının sembolu haline gelen 'Rabia' işareti yaparak, Mısır bayrakları taşıdı. İskenderiye'nin, Avayid, Ebu Selman, Seyf, Azafira, Acemi, Amiriyye, Burc el- Arab, Batı Virdiyan, Muharrem Bek ve Hadra gibi bölgelerinde gerçekleşen eylemlerde, 'Defol', '25 Ocak geliyor', 'Ey halk uyan Mısır'ı çaldılar', 'Sokağa çıkarak Mısır'ı geri alacağız' şeklinde sloganlar atıldı.

Öte yandan Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensupları tarafından da Dekahliyye şehrinde halkı, 25 Ocak devriminin 5. yıl dönümünde sokağa çıkmaya teşvik etmek amacıyla protestolar düzenlendi. Gösterilerde, siyasi tutukluların serbest bırakılması talep edildi.

Dünya Bülteni sitesinin kaydettiğine göre İhvan'ın gençleri ve 25 Ocak devriminde önemli rol oynayan sol eğilimli 6 Nisan Hareketi gibi muhalif gruplar, 25 Ocak devriminin 5'inci yıl dönümünde sokaklara çıkacaklarını açıkladı. Ülkedeki bazı gözlemciler ise Irak, Suriye ve Yemen gibi ülkelerde yaşanan iç savaş, istikrarsızlık ortamı ve Mısır güvenlik güçlerinin aldığı caydırıcı önlemler nedeniyle sokak eylemlerine katılımın beklenenin altında kalacağını öngörüyor.

HABERE YORUM KAT