1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da 'Devrim Haftası'
Mısır'da 'Devrim Haftası'

Mısır'da 'Devrim Haftası'

Mısır'da darbe ile cumhurbaşkanlığından uzaklaştırılan Muhammed Mursi yanlıları, "yeni devrim haftası" ilan ettiklerini açıklayarak ülke genelinde protesto çağrısı yaptı.

12 Aralık 2014 Cuma 11:28A+A-

Mısır’da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak çatısı altından toplanan darbe karşıtlarının protesto çağrıları üzerine bir çok kentte dün geceden itibaren gösteriler başladı.

Kahire'nin Hilvan bölgesinde sokağa çıkan göstericiler, darbe karşıtlarının sembolü olan Rabia dövizini taşıyarak, ülkeyi 30 yılı aşkın bir süre demir yumrukla yöneten devrik lider Hüsnü Mübarek'in mahkemece hiçbir cezaya çarptırılmamasını da protesto etti.

Mısır’ın Giza, Beni Suveyf kentlerinde de gösteriler düzenlendi. Göstericiler, darbe karşıtı siyasi tutuklulara karşı işlenen hak ihlalllerinin ve işkencelerin dururulması çağrısı yaptı.

İskenderiye’de protestolar

Mısır’ın Akdeniz kıyısındaki İskenderiye kentinde de darbe karşıtları, kentin en az 6 bölgesinde eş zamanlı gösteriler düzenledi. Göstericiler, barışçıl protestolara yönelik şiddetin durdurulması ve şiddetten sorumlu olanların yargılanmasını istedi.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT