1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Devlet Terörü Derinleşiyor!
Mısır’da Devlet Terörü Derinleşiyor!

Mısır’da Devlet Terörü Derinleşiyor!

Mısır’da İhvan üyeliği suçlamasıyla tutuklamalar başladı.

26 Aralık 2013 Perşembe 18:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

İhvan’ı “terör örgütü” ilan eden darbeci yönetimin kararından sonra bugün 18 kişi gösterilere teşvik içerikli bildiri dağıtma suçlamasıyla tutuklandı. Tutuklananların 7’si İskenderiye’den 11’ i ise Zagazig şehrinden.  

Al Arabiya'da yer alan habere göre tutuklananlar arasında eski bir milletvekili ile Mursi’nin yardımcısının oğlu da bulunuyor.

Hükümet dün (Çarşamba günü) İhvan’ı “terör örgütü” ilan etmişti. Yüksek Eğitim Bakanı Hüsam İsa kararın Salı günü Mansura’da polis karakolunu hedef alan ve 16 kişinin öldüğü ve 100’den fazla kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya karşılık alındığını açıkladı. Oysa İhvan bu eylemi kınamıştı.

Sosyal Dayanışma Bakanı Ahmed el-Burai İhvan’ın her türlü faaliyetlerinin gösteriler dâhil artık yasak olduğunu, üyeliğini iptal edip örgütten ayrılanların ise affedileceğini açıkladı.

Londra’da sürgünde yaşayan hareketin icra kurulu üyelerinden İbrahim Münir hükümetin kararının kendilerini etkilemeyeceğini söyledi.

İhvan’ın Hürriyet ve Adalet Partisi yetkililerinden İbrahim es-Seyid ise İhvan’ın sürekli bu tür baskılarla karşılaştığını, dolayısıyla bu kararın bir yenilik içermediğini söyledi.

Yasak kararı aynı zamanda silahlı güçlere ve polise üniversitelere giriş izni de vermekte. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum