1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da “Darbeye Karşı Şehitler Cuması”
Mısır’da “Darbeye Karşı Şehitler Cuması”

Mısır’da “Darbeye Karşı Şehitler Cuması”

Mısır'da darbe karşıtları Adeviye ve Nahda şehitleri aşkına bugün "Darbeye Karşı Şehitler Cuması" gösterileri düzenleyecek.

23 Ağustos 2013 Cuma 11:36A+A-

Mısır'da darbe karşıtları, geçen hafta güvenlik güçlerinin başkentin Rabiatul Adeviye ve Nahda meydanlarındaki gösterileri dağıtması sırasında şehit olanlara atfen "Darbeye Karşı Şehitler Cuması" adı verdikleri gösterilerde, Kahire'nin 28 camisinden başlayarak şehrin birçok meydanında toplanacak. 

Darbe karşıtı ve çoğunlukla İslami eğilimli partilerden oluşan Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi tarafından yapılan açıklamada, her türlü şiddet ve saldırıdan uzak durulması gerektiği vurgulanarak, "Bizim devrim hareketimiz, her türlü şiddetten uzak durarak huzurlu bir biçimde yoluna devam edecektir. Tüm devrimci Mısır halkını meydanlara çağırıyoruz. Bu darbeyi yıkana kadar barışçıl gösterilerimiz devam edecektir" denildi.

İttifaktan yapılan açıklamada Kahire'deki gösteriler için 28 caminin belirlendiği kaydedilerek, halktan, darbe yönetimini yıkmak, hukuku sağlamak üzere cuma namazının ardından meydanlara inmesi istendi. 

Öte yandan, Mısır'ın birçok kentinde bir süredir İhvan ve HAP liderleri ile kadrolarına yönelik gözaltı operasyonları devam ediyor. Güvenlik güçleri isimleri arananlar listesinde bulunan kişilere yönelik operasyon yürütüldüğünü açıklarken, İhvan yetkilileri, bu durumun kendilerini barışçıl eylemlerinden vazgeçiremeyeceğini belirtiyor.

Mısır'ın 27 vilayetin tamamında bugün darbe karşıtı gösteriler yapılması bekleniyor.

Mısır’da darbeci askerler ve kurdukları gayri meşru hükümet bir aylık olağanüstü hal ve ayrıca saat 17'den sonra sokağa çıkma yasağı koymuştu. Ancak darbeye karşı çıkan yüzbinlerce insan uygulamaları işlevsiz bırakmış durumda.

 

HABERE YORUM KAT