1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yeni Cezalar
Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yeni Cezalar

Mısır'da Darbe Karşıtlarına Yeni Cezalar

İsmailiyye Mahkemesi, HAP eski Başkan Yardımcısı Aryan'ın da aralarında bulunuğu 16 darbe karşıtını 6 ay ila 2 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırdı.

12 Nisan 2016 Salı 12:45A+A-

Mısır'da, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) siyasi kanadı Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) eski Başkan Yardımcısı Isam el-Aryan'ın da bulunduğu 16 darbe karşıtının 6 ay ila 2 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsmailiyye Mahkemesi, "şiddete teşvik etmek ve kamu barışını bozacak gösteri çağrısı yapmakla" suçlanan 16 kişi hakkındaki hükmünü açıkladı. Buna göre, Aryan ve İsmailiyye'deki 3 İhvan yetkilisi 6 ay, diğer 12 kişi de 2'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara itiraz yolunun açık olduğu belirtildi.

İsmailiyye'nin El-Hamise bölgesinde Eylül 2013'te düzenlenen gösterilere emniyet güçleri müdahale etmiş ve çok sayıda darbe karşıtını gözaltına almıştı. Darbe karşıtları hakkında şiddete teşvik ve kamu barışını bozacak gösteri çağrısında bulunmak suçlamasıyla dava açılmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT