1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Darbe Karşıtları Meydanlarda
Mısır’da Darbe Karşıtları Meydanlarda

Mısır’da Darbe Karşıtları Meydanlarda

Darbe karşıtları “Devrim’in ikinci dalgası” sloganıyla Mısır’ın farklı kentlerinde gösteriler düzenliyor. Ordu destekli yönetim "Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensuplarının üniversitelerde yürüttüğü gösterilere" sert müdahale edeceklerini duyurdu.

21 Mart 2014 Cuma 13:34A+A-

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek Koalisyonu'nun çağrısıyla düzenlenen gösteriler gece başladı. 

Süveyş kentindeki gösterilerde, darbenin yapıldığı tarihten bu yana cezaevlerinde tutuklu bulunan darbe karşıtlarına yönelik kötü muameleyi kınayan sloganlar atıldı. Göstericiler darbe ile devrilen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin fotoğrafları ile Rabia işaretinin bulunduğu dövizler taşıdı.

Darbe karşıtı gösteriler Cize kentinde de “Rabia’dan bir gün” adı altında gece boyunca sürdü. 

Minye kentinde ise yatsı namazından sonra meydanlara çıkan darbe karşıtları, güvenlik güçlerinin barışçıl gösterilere yönelik kötü muamelelerini kınadı. Göstericiler Rabia Meydanı’nda ölenler ile devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin fotoğraflarını taşıdı.

Perşembe günü birçok darbe karşıtı öğrencinin gözaltına alındığı İskenderiye’de ise gece boyunca gösteriler devam etti. Bir çok devrimci gençlik hareketinin de katıldığı gösterilerde, 3 Temmuz darbe yapan Sisi karşıtı sloganlar atıldı. Darbeye katılan askerlerin yargılanması talep edildi.

(Al Jazeera)

HABERE YORUM KAT