1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri
Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri

Mısır'da Darbe Karşıtı Cuma Gösterileri

Mısır'da darbe karşıtlarının cuma gösterileri 21. haftasında devam ediyor.

15 Kasım 2013 Cuma 15:32A+A-

Mısır'da darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak'ın "İntikamcı Adalete Hayır" sloganı altında gösteriler düzenlenmesi çağrısına karşılık veren darbe karşıtları, ülke genelinde sokaklara döküldü. 

Cuma namazının ardından başta başkent Kahire olmak üzere birçok şehirde darbe karşıtı gösteriler ve yürüyüşler başladı. Kahire'de cuma namazı çıkışında başlayan gösteriler Ayn Şems, Nasr City, Zeytun, Harem, Varrak, Şobra bölgelerinde yoğunlaştı. 

Kahire'nin kuzeyinden Akdeniz kıyısına uzanan Delta bölgesindeki Mansura, Garbiyye, Şarkiyye, İsmailiye illeri ile İskenderiye, Dimyat ve Libya sınırındaki Matruh kentlerinde ana meydanlar ile caddelerde gösteriler düzenleniyor. 

Muhtemel gösteriler nedeniyle emniyet güçleri tedbirlerini artırırken özellikle Kahire'deki yoğun güvenlik önlemleri dikkati çekti. Mısır yönetiminin olağanüstü hal uygulamasını kaldırmasına rağmen başkentin kritik merkezlerinde tanklar konuşlandırıldı. Bu kapsamda Tahrir Meydanı ile geçen hafta geniş katılımlı darbe karşıtı gösterilere sahne olan Rabia Meydanı yakınındaki Ezher Üniveristesi yerleşkesinin çevresinde tanklar ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. 

Gösterilerde darbe karşıtı direnişin sembolü Rabia bayraklarının yanı sıra darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile Rabia ve Nahda meydanlarında hayatını kaybedenlerin fotoğrafları taşındı. Gösteri ve yürüyüşler sırasında darbe karşıtı sloganlar da atıldı. (AA)

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT