1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Darbe Karşıtı 9 İhvan Üyesine İdam
Mısır'da Darbe Karşıtı 9 İhvan Üyesine İdam

Mısır'da Darbe Karşıtı 9 İhvan Üyesine İdam

Mısır'da darbe karşıtı 9 İhvan üyesinin idam cezasının onaylandığı, 14 kişiye de müebbet hapis cezası verildiği bildirildi.

07 Eylül 2015 Pazartesi 16:42A+A-

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır'ın Dekahliye kentindeki Mansura Ceza Mahkemesi, darbeyle görevinden uzaklaştırılan cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı davalardan birine bakan "mahkeme heyeti üyesinin korumasını öldürmek" suçlamasıyla yargılanan ve dosyaları görüş alınması için müftülüğe gönderilen 9 kişinin cezasını onayladı.

İdam cezası alanların Halid Asker, İbrahim Azeb, Ahmed eş-Şal, Abdurrahman Atiyye, Basım el-Hureybi, Ahmed Debbur, Muhammed el-Adevi, Muhammed Cemal ve Mahmud Vehbe isimli sanıklar olduğu belirtildi.

Toplam 24 sanığın yargılandığı davada, 14 kişiye müebbet, 1 kişiye ise 1 yıl hapis cezası verildiği ifade edildi.

Mısır yasalarına göre, dosyaların müftülüğe gönderilmesi istişare anlamı taşıyor ve mahkemenin alacağı karar üzerinde bağlayıcılığı bulunmuyor. Mahkeme müftünün idamı onaylamaması durumunda dahi idama hükmedebiliyor.

Mansura Ceza Mahkemesi, 9 Temmuz'daki duruşmada, Mursi'nin yargılandığı davalardan birine bakan mahkeme heyeti üyesi Hüseyin Kandil'in korumasını öldürmekle suçlanan ve idamla yargılanan 10 İhvan mensubunun dosyasını, görüş alınması için müftülüğe göndermişti.

Savcılık söz konusu sanıklara, "Dekahliye Emniyet Müdürlüğü'nde görevli Abdullah Mütevelli isimli koruma polisinin öldürülmesi ile yargı mensuplarının tekfir edilmesi, güvenlik güçlerine yönelik terör ve şiddet eylemleri düzenlenmesi için terör hücresi oluşturma" gibi suçlamalar yöneltmişti.

Sanıkların yakınları ise yakınlarının zorla kaçırıldığını ve işkenceye maruz kaldığını belirterek, daha önce İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde işlemedikleri suçları zorla kabul ettiklerine dair videolar yayınlandığını belirtiyor.

(AA)

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT