1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Mısır'da darbe karanlığı ve idam kararları
Mısır'da darbe karanlığı ve idam kararları

Mısır'da darbe karanlığı ve idam kararları

Kenan Alpay, Mısır'da darbeci General Sisi tarafından aldırılan idam kararları ile yakın Mısır tarihini yorumluyor ve Özgür-Der'in Mısır ile dayanışma eylemi çağrısını hatırlatıyor.

02 Temmuz 2021 Cuma 10:07A+A-

Seni, beni, hepimizi yani eli ayağı tutan ve zulme karşı hakkı haykıracak nefesi olan İstanbul’daki bütün insanları Fatih Saraçhane parkına davet eden Özgür-Der’in çağrısından haberiniz var değil mi?

İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin birçok şehri uzun yıllardan bu yana Filistin ve Suriye’den Doğu Türkistan’a, Azerbaycan ve Bosna’dan Mısır’a değin dünyanın dört bir köşesine zulme karşı duruş sergilemek ve mazlumlarla dayanışma mesajı vermek üzere güçlü bir gelenek kurmuştur, elhamdülillah. Beyazıt Meydanı küçüklü büyüklü ama muhakkak kararlı grupların temel haklar ve özgürlükler yolunda attıkları sloganlar, açtıkları pankartlar ve polis barikatlarını aşıp İstanbul caddelerine akan safları sımsıkı örülü kitlelerin yürüyüşleri ne mutlu ki ülkenin ve dünyanın dört bir köşesine ulaşan sıcak ve ümit dolu mesajlara dönüştü. Doğruluk üzerine kurulan mesajlar, azim ve sebatla inşa edilen adalet ve özgürlük mücadelesi eninde sonunda muhatabını buluyor elbette.

Bir Slogan da Sen At, Bir Pankart da Sen Aç!

Allah yolunda atılan hiçbir adımı, şeytan ve dostlarına vurulan hiçbir tokadı hafife almamalı. Hayırda yarışmalı, kötülük ve fitnenin yaygınlaşmasında değil iyilik ve ıslahın egemen olması yolunda yardımlaşmalıyız ki bütün bir insanlığı dünya ve ahirette kurtuluşa erdirecek biricik yol budur.  

 

Yazının devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT