1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı Önünde Protesto
Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı Önünde Protesto

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı Sarayı Önünde Protesto

Mısır'da 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları hakkında verilen hapis cezası Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto edildi.

08 Nisan 2014 Salı 13:17A+A-

Mısır'da 2011'deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Ahmed Duma, Ahmed Mahir ve Muhammed Adil hakkında verilen 3 yıl hapis cezasının onanması Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde protesto edildi.

Duma'nın eşi Nurhan Hafzi ve destekçileri, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın önünde bir araya gelerek kararı protesto etti. "Ahmed Duma, Ahmed Mahir ve Muhammed Adil'e özgürlük" ve "Gösteri yasasına hayır" yazılı pankartlar taşıyan göstericiler, 3 aktivistin serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasından bu yana Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde gösteriler yasaklanmıştı. Bu gösteriyle yasak ilk defa delinmiş oldu.

Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucularından Mahir, Duma ve  Adil hakkında, 30 Kasım'da başkent Kahire'de bir mahkeme önünde düzenlenen gösterilerin ardından, güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanununu ihlal suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kahire'deki Polis Enstitüsü'nde bugün görülen hapis kararına yönelik itiraz davası istinaf mahkemesi tarafından reddedilmiş, 3 aktivist hakkındaki karar onanmıştı.

 

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum