1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Cumhurbaşkanı Adayları Belli Oldu
Mısırda Cumhurbaşkanı Adayları Belli Oldu

Mısır'da Cumhurbaşkanı Adayları Belli Oldu

Seçimlerde 13 aday yarışacak. Liste dışı kalanların taraftarları ise tepkili...

27 Nisan 2012 Cuma 00:51A+A-

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adayların listesi açıklandı.

Eski başbakan Ahmet Şefik, Arap Birliği eski genel sekreteri Amr Musa ve Müslüman Kardeşler'in adayı Muhammed Mursi seçimlere girmeye hak kazanan adaylar arasında... Mübarek döneminin başbakanı Ahmet Şefik'in listede yer alması ülkede yeni tartışmalara yol açtı.

Daha önce adaylık başvuruları reddedilenlerin karara yaptıkları itirazlar da kabul edilmemişti.

Son dönemlerde aldığı kararlarla tepkilerin odak noktası haline gelen Yüksek Seçim Komisyonu ise eleştirileri reddediyor.

Bu kapsamda bir basın açıklaması yapan komisyon başkanı Faruk Sultan, bütün adaylara eşit yaklaştıklarını ve hiçbir adayla anlaşmazlıklarının bulunmadığını söyledi.

Seçimlerin ertelenmesinin söz konusu olmadığını belirten Sultan, daha önce seçim yarışından uzaklaştırılan Ebu İsmail'in annesine ait Amerikan pasaportunun bir nüshasının elinde olduğunu da sözlerine ekledi.

Seçimlere şimdiden hile karıştırıldığını savunan Ebu İsmail taraftarları ise Tahrir Meydanı'nda kurdukları çadırlardaki oturma eylemlerini sürdürüyor.

Cuma günü için, başta Tahrir Meydanı olmak üzere ülkenin çeşitli kentlerinde geniş katılımlı gösteriler için çağrılar yapılıyor.

Belirlenen takvime göre cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu 23-24 Mayıs günlerinde yapılacak.

TRT 

HABERE YORUM KAT