1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da, "Bozguncular Bizi Yönetemez" Protestosu
Mısır'da, "Bozguncular Bizi Yönetemez" Protestosu

Mısır'da, "Bozguncular Bizi Yönetemez" Protestosu

Mısır'da, "Bozguncular bizi yönetemez" adı altında düzenlenen gösterilerde darbe protesto edildi.

28 Şubat 2014 Cuma 14:44A+A-

Mısır'da, "Bozguncular bizi yönetemez" adı altında düzenlenen gösterilerde darbe protesto edildi.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak adlı hareketin dün yaptığı çağrı üzerine gerçekleştirilen darbe karşı gösteri yürüyüşleri Cuma namazının ardından başladı. Başta Kahire olmak üzere Hilvan, Giza, İskenderiye, Şarkıye, Dimyat, Minya, Munufiye, Beni Süveyf, Garbiye gibi daha birçok kentte çeşitli noktalarda başlatılan gösterilerde ordu ve darbe rejimi aleyhinde sloganlar atıldı.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin posterlerinin taşındığı gösterilerde, İçişleri Bakanlığı talimatıyla İhvan ve diğer darbe karşıtlarına yönelik yürütülen tutuklamalara eleştiriler yöneltildi. Atılan sloganlarla tutukluların bir an önce serbest bırakılması istendi.

Özellikle İskenderiye ve Süveyş'teki gösterileri dağıtmak isteyen güvenlik güçleri göstericilere sert müdahalelerde bulundu. Göz yaşartıcı gaz ve pompalı tüfekli müdahalelerin yanında bazı bölgelerde de baltacı adı verilen suç gruplarının protestoculara saldırdığı ifade edildi. 

Darbe karşıtlarının başlattığı sektörel protestolar ve işçi eylemleri geçtiğimiz iki ay içerisinde ülke çapında 50'den fazla bölgede gerçekleşmişti. Hazım Biblavi hükümetinin bu grev ve protestolardan dolayı çalışamaz duruma geldiği, hükümetin istifa nedenlerinden birinin bu grev ve protestolar olduğu belirtilmişti.

HABERE YORUM KAT