1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Başsavcıya Saldırı
Mısır'da Başsavcıya Saldırı

Mısır'da Başsavcıya Saldırı

Kahire’de Başsavcı Hişam Barakat'ın konvoyuna bombalı saldırı düzenlendi. Başsavcı yaralı olarak hastaneye kaldırıldı, durumuyla ilgili henüz bir açıklama yok.

29 Haziran 2015 Pazartesi 12:39A+A-

Mısır'ın başkenti Kahire'de Başsavcı Hişam Barakat'ın konvoyu hedef alındı. Bombalı saldırının ardından bir patlama daha yaşandı. Başsavcı Barakat yaralı olarak hastaneye kaldırıldı ancak sağlık durumuyla ilgili henüz net bir bilgi yok.

Barakat Temmuz 2013'te göreve başlamıştı. Abdülmecid Mahmud'un istifasından sonra geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'un kendisini atamıştı. Barakat 10 Temmuz 2013'te yemin ederek görevine başlamıştı.

Barakat 14 Temmuz 2013'te, Cumhuriyet Muhafızları Kışlası önündeki çatışmalarda 51 kişinin ölümüyle ilgili, Müslüman Kardeşler'in liderlerinden Muhammed Bedii'nin de aralarında olduğu 15 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı. Mal varlıklarının da durdurulmasını talep etmişti.

Abdülfettah Sisi önderliğindeki darbe yönetimi, Muhammed Mursi’nin devrilmesinden sonra Mısır’ın Geçici Cumhurbaşkanlığı görevine Adli Mansur’u getirmişti.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT