1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da 919 Darbe Karşıtı Mahkemeye Sevk
Mısır'da 919 Darbe Karşıtı Mahkemeye Sevk

Mısır'da 919 Darbe Karşıtı Mahkemeye Sevk

Mısır'da 919 darbe karşıtının, "şiddet olaylarına karıştıkları" suçlamasıyla Ceza Mahkemesine sevk edildiği bildirildi.

26 Mart 2014 Çarşamba 23:04A+A-

Kuzey Minye Mahkemeleri Savcısı Abdurrahim Abdülmelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başsavcılığın, "Nahda ve Rabiaatul Adeviyye meydanlarındaki göstericilerin dağıtılması sırasında Minye'nin Semalut Polis Merkezi'ne baskın düzenleme, kamu kurumlarına zarar verme ve polislerin silahlarına el koyma" suçlamasıyla 715 kişiyi Ceza Mahkemesine sevk ettiğini belirtti.

Abdülmelik ayrıca El-Adve kentinde bir polis amirinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan olayda, "Adve Polis Merkezi'ne baskın düzenleme, silahlara el koyma ve kamu kurumlarına zarar verme suçlamasıyla" 204 sanığın daha Ceza Mahkemesine sevk edildiğini kaydetti.

Sevk kararlarının dün alındığını aktaran Abdülmelik, sözkonusu kişiler arasında tutuklu, aranan ve suçları sabit olmadığı gerekçesiyle daha önce serbest bırakılanların tespit edilmesi için emniyete talimat verildiğini ifade etti.

Minya Ceza Mahkemesi, önceki gün, 528 darbe karşıtı hakkında idam cezası verilmesini ve dosyalarının müftüye sevk edilmesini kararlaştırmıştı.

Üniversite öğrencilerinden darbe karşıtı gösteri

Öte yandan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada da, "Kahire Üniversitesi önünde düzenlenen gösterilerde 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Eş-Şarkiyye ilindeki Zekazik Üniversitesi Edebiyat Fakültesi girişinde düzenlenen gösterilerde ise 16 kişi yaralandı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada göstericinin ölüm nedenine ilişkin bilgi verilmedi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise "Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na (İhvan) üye kişiler ile Kahire Üniversitesi'nde aynı teşkilata mensup bir grup öğrencinin, Nahda Meydanı'nda eylem yapmak için Giza bölgesinde yol kestiği, molotof kokteyli attığı ve bölge sakinleriyle çatışmaya girdiği" öne sürüldü

Güvenlik güçlerinin grubu dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Çıkan olaylarda Ezher Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti, aralarında emniyet güçlerinin de bulunduğu 4'ü üniversite personeli, 3'ü lise öğrencisi 12 kişi yaralandı." 

AA muhabirine konuşan Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi sözcüsü Ahmed Ganim, gösteri yapan öğrencilere güvenlik güçlerinin sert müdahale ettiğini ifade ederek, "Polisin açtığı ateş sonucu başına kurşun isabet eden bir öğrenci hayatını kaybetti, çok sayıda öğrenci de yaralandı" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT