1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da 6 Ayda 104 Gazeteciye Gözaltı
Mısır'da 6 Ayda 104 Gazeteciye Gözaltı

Mısır'da 6 Ayda 104 Gazeteciye Gözaltı

Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinatörlüğü, 2016 yılının ilk yarısında 104 gazetecinin gözaltına alındığını, 4 gazeteci hakkında ise idam kararı çıktığını açıkladı.

03 Ağustos 2016 Çarşamba 16:05A+A-

Mısır Hak ve Özgürlükler Koordinatörlüğü tarafından Mısırlı gazetecilerin durumuna ilişkin yayımlanan raporda, güvenlik güçlerinin 2016 yılının ilk yarısında 104 gazeteciyi gözaltına aldığı belirtildi.

Gazetecilere yönelik gözaltıların nisan ayında 84'e ulaşarak zirve yaptığı ifade edilen raporda, sadece Tiran ve Sanafir adalarının Suudi Arabistan’a geçmesini sağlayan anlaşmayı protesto etmek amacıyla düzenlenen gösterilerde 15 Nisan'da 13, 25 Nisan'da 46 gazetecinin gözaltına alındığı kaydedildi.

Bedil gazetesinin bir muhabirinin herhangi bir suçlama olmaksızın güvenlik güçleri tarafından evinden alınarak bilinmeyen bir yere götürüldüğü, burada 4 gün tutulduğu ve daha sonra bu yerin polis merkezi olduğunun ailesi tarafından tespit edildiği belirtilen raporda, emniyet güçlerinin Gazeteciler Sendikası'nın binasına baskın düzenlediği ve "gösteri kanununa aykırı davranma" suçlamasıyla 2 üyesini gözaltına aldığı aktarıldı.

Raporda ayrıca, Kahire Ceza Mahkemesi'nin 18 Haziran'da "Katar adına casusluk" davasında tutuklu yargılanan ve aralarında El-Cezire Arapça'nın eski yöneticisi İbrahim Muhammed Hilal'in de bulunduğu 4 gazeteciye idam cezası verdiği ifade edildi.

AA

HABERE YORUM KAT