1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Zindanları Darbe Karşıtı Kadınlarla Dolu
Mısır Zindanları Darbe Karşıtı Kadınlarla Dolu

Mısır Zindanları Darbe Karşıtı Kadınlarla Dolu

Mısır`da 3 Temmuz 2012 tarihinde yapılan askeri darbeden sonra bayanlara yönelik baskılarını artıran cunta yönetimi; en az 50 kadını katletti, binlercesini tutukladı, 3 bayanı ise idama mahkum etti.

09 Mayıs 2014 Cuma 16:39A+A-

Mısır’da 3 Temmuz 2012 tarihinde yapılan darbeden sonra ülkede  Müslüman kadınlara karşı adeta sürek avı başlatan Cunta yönetimi  en az 50 kadını katletti,  bin 500 kadını  tutukladı. Darbe mahkemelerinde yargılanan 3 kadın ise idam cezasına  mahkum edildi. Darbe karşıtlarına yönelik baskılarını artıran darbeciler  12- 13 yaşlarındaki kız çocuklarını dahi Rabia işareti yaptıklarından dolayı göz altına aldı.

 Bin 500 kadın tutuklandı 

Batı ve İsrail destekli darbenin ardından başta İhvan-ı Müslimin Hareketi olmak üzere darbe karşıtı tüm kesimlere baskılarını artıran General Sisi liderliğindeki Cunta yönetiminin zulümleri  her geçen gün artıyor. Dünyadaki duyarlı kesimler idam kararları üzerine yoğunlaşırken Mısır zindanlarında  cellatların insafına terk edilen bin 500 Müslüman kadının varlığından dahi kimsenin haberi yok… Haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alındıktan sonra akıl almaz işkencelere tabi tutulan hatta taciz edilen bayanların çığlıkları zindanları inletiyor… 

 50 darbe karşıtı kadın katledildi… 

Darbenin yapıldığı ilk günden itibaren meydanlara inerek seslerini yükselten kadınlara gerek baltacı adı verilen çeteler gerekse de cunta askerleri tarafından saldırılar düzenlendi. Bu saldırılar sırasında  başta Esma el Biltaci olmak üzere en az  50 kadın katledildi.  Saldırılar sırasında yüzlerce kadın da yaralandı. 

 Darbe karşıtı 100 bayan şuan gözaltında 

İhvan yetkililerinin İlke Haber Ajansıyla paylaştığı bilgilere göre, şuan gözaltında darbe karşıtı 100 bayan bulunuyor. Komik bahaneler ile gözaltına alınan bu kişilerin çoğunun protestolara katıldığından dolayı ülkedeki çeşitli karakollarda tutulduğu ifade ediliyor. 

 Ezher Üniversitesinde okuyan kız öğrencilerin protestolara aktif destek vermesiyle birlikte gözaltı furyası başlatan cunta yönetimi sadece geçtiğimiz Aralık ayında 200’den fazla kız öğrenciyi tutukladı. 

 12 yaşındaki Mevde Üsame Abdullah şuan tutuklu… 

Uluslararası tüm anlaşmaları  ayakları altına alan Cunta yönetiminin tutukladığı kız çocukları arasında 12 yaşındaki Mevde Üsame Abdullah da var. Küçük Mevde’nin   meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin  fotoğrafını göğsünde taşıdığı için tutuklandığı belirtiliyor.  13  yaşındaki Sündüs Abdo adlı öğrenci ise Rabia amblemi taşıdığı için tutuklandı. Darbe karşıtı gösterilere destek verdikleri için 13 yaşındaki Zeynep Muhammed Celal ile 15 yaşlarındaki Rukiye Muhammed Celal, Ravza Ramazan, Mevde Muhsin, Aişe Abdullah, Fatime Nebiyl, Selma Muhammed Yümna Enes, Ayet Kemal, Hatice Biha  adlı kız çocukları Mısır zindaların da hala tutuklu…(Raif Acar-Fatih Varol/İLKHA) 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT