1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır: Suriye’de Cihadçı Grupların Varlığı Tehlike Değil
Mısır: Suriye’de Cihadçı Grupların Varlığı Tehlike Değil

Mısır: Suriye’de Cihadçı Grupların Varlığı Tehlike Değil

Suriye muhalefetine destek veren Mısır, cihadçı grupların varlığının tehlike olarak addedilmesini eleştirdi.

18 Ocak 2013 Cuma 16:03A+A-

Mısır Hükümeti, Suriye muhalefetine her türlü desteği verdiklerini ve Suriye Ulusal Konseyi'ne üye olsun olmasın bütün muhalif grupların çabalarını takdir ettiklerini açıkladı.

Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr, ''Cihad anlayışını benimseyen grupların Suriye devrimine katılmalarının tehlike olarak değerlendirilmesini yersiz buluyoruz'' dedi. 

Kahire'de basına açıklamada bulunan Amr, Mısır Hükümetinin, Suriye halkının bilgeliğine güvendiğini ve cihad anlayışını benimseyen grupların, Suriye devrimine katılmalarının tehlike olarak değerlendirilmesini yersiz bulduklarını ifade etti.

Suriye'de bir halk devrimi yaşandığını ve bu konuda herhangi bir ihtilafın bulunmadığını belirten Amr, ''Suriye muhalefetinin aralarında birliği sağlaması zorunludur. Bu birlik, büyük ölçüde gerçekleşmiştir. Mısır Hükümeti, Suriye muhalefetine her türlü desteği vermekte ve Suriye Ulusal Konseyi'ne üye olsun olmasın bütün muhalif grupların çabalarını takdir etmektedir'' diye konuştu. 

Birlik çabalarının, Suriye'deki etnik ve dini yapının korunmasına hizmet edeceğine dikkati çeken Amr, farklılıkları dışlamadan oluşturulacak bir ittifakın, birlik içinde yaşayan yeni bir Suriye'nin oluşmasına katkı sağlayacağını ifade etti. 

“Mali’ye Barışçıl Çözüm İstiyoruz”

Fransa'nın Mali'ye askeri müdahalesine ilişkin ise Amr, ''Mali'deki krizin barışçıl yöntemlerle çözülmesi için her türlü yardıma hazırız. Mısır Hükümeti, Mali'ye askeri müdahale gerçekleşmeden önce sorunun barışçıl yollarla çözülmesi için Mali yönetimine gereken desteği vermiştir'' değerlendirmesini yaptı.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum