1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Mısır Ordusundan Hamas Oyunu
Mısır Ordusundan Hamas Oyunu

Mısır Ordusundan Hamas Oyunu

Mısır ordusu asılsız haberlerle Hamas'ı suçlarken Rafah'ı kapatmanın bahanesini de buluyor.

01 Ekim 2013 Salı 14:41A+A-

Mısırlı ve Filistinli güvenilir kaynaklar; Mısır ordusunun son günlerde Sina’da yaptığı operasyonda Mısır ve Filistin pasaportu taşıyan iki genci tutuklamasının iki halkı birbirine düşman kılma planının bir parçası olduğunu belirtti.

Kaynaklar olayı şöyle anlattı: “Mısır ordusu son günlerde Eş-Şair ailesinden Mısır'ın Rafah kenti sakinlerinden Ahmed Naim İvad Eş-Şair (15) ile Filistin’in Rafah kenti sakinlerinden Hişam Cabir Eş-Şair’i (16) ve Gazze içinden iki genci tutuklayıp Kassam Tugayları'nın giysilerini giydirip ellerine de RPG silahları verdi. Tehditlerin ardından Kassam’a mensup olduklarını ve eylem için Sina’ya gönderildiklerini itiraf etmelerini istediler. Görüntüleri alındıktan sonra da kendilerini serbest bırakma sözünü verdiler. Ancak yalan itiraflarda bulunup görüntü verdikten sonra kendilerini Ebu Za’bel zindanına koydular.”

Kaynaklar devamla, tutuklanan çocukların ailelerinin Mısır ordusundan bazı birimlerin yaptığı bu şantaj ve baskıyı kamuoyuna duyurmak için yakında basın toplantısı yapacaklarını ifade etti.

Hamas Hareketi daha önce en yetkili liderlerinin diliyle yaptığı açıklamada Mısır’ın içişlerine karışmadıklarını, bu konuda verilen bilginin gerçeği yansıtmadığını ve bunların yalan ve iftiradan ibaret olduğunu ifade etmesine rağmen Mısır ordusu Hamas Hareketi'ni suçlamaya ve karalamaya devam ediyor.

FİEM

 

HABERE YORUM KAT