1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Ordusu Sina'yı Havadan Bombaladı
Mısır Ordusu Sina'yı Havadan Bombaladı

Mısır Ordusu Sina'yı Havadan Bombaladı

Mısır Ordusu, direnişçileri öldürmek amacıyla Sina'da düzenlediği hava saldırısında, sivil köylüleri öldürdü.

27 Şubat 2014 Perşembe 21:48A+A-

Mısır Ordusu Sina'da bulunan Ensar Beytil Makdis Cemaati'ni yok etmek için defalarca karadan operasyon düzenledi. Ancak bu operasyonların hiç birinde başarılı olamadı ve ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldı.

Ensar Beytil Makdis Cemaati'nin giderek güçlendiğinin farkında olan Mısır Yönetimi, Cemaatin büyüme sebebinin; halktan aldığı destek olduğunu düşünüyor.

Darbeci Mısır Yönetimi Ensar Beytil Makdis Cemaati'ne karşı karada başarılı olamayınca, direnişçilerin yaşadığı bölgelere hava saldırıları düzenlemeye başladı. 

Mısır Ordusu Sina'nın farklı bölgelerini rast gele havadan bombalıyor. Farklı zamanlarda düzenlenen bu saldırılarda onlarca sivil ölüyor ve bir çok ev kullanılamaz hale geliyor. Mısır Yönetimi bu şekilde saldırılar düzenleyerek halkın Ensar Beytil Makdis Cemaati'ne olan desteğini kırmak istiyor.

Mısır Ordusu son olarak Sina Yarımadasındaki Şeyh Zuveyd kentinin güneyinde bulunan Tuma köyüne hava saldırısı düzenledi. Köydeki bir çok ev helikopterler tarafından vurularak kullanılamaz geldi. Görgü tanıkları saldırıda sivillerin öldüğünü söyledi.

Almanya ve İngiltere kendi vatandaşlarına Sina bölgesine gitmemeleri konusunda uyardı. Bölgede olanlara ise biran önce Sina'yı terketmeleri gerektğini belirtti.

Ensar Beytil Makdis Cemaati  geçen hafta turistlere Mısır'ı terk etme çağrısı yapmıştı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT