1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Ordusu Bir Holding Daha Kurdu
Mısır Ordusu Bir Holding Daha Kurdu

Mısır Ordusu Bir Holding Daha Kurdu

Mısır hükümeti, ülkesindeki inşaat sektöründeki büyük projelere yardımcı olmak için yabancı ortaklara kapı açtı, Savunma Bakanlığı bu çerçevede yeni bir holding kurdu.

28 Mayıs 2015 Perşembe 13:34A+A-

Mısır Milli Savunma Bakanlığı, yeni bir holding daha kuruyor. Danışmanlık, mühendislik, altyapı, gayrimenkul, pazarlama, tarım, imalat, inşaat, yatırım ve turizm gibi birçok alanda faaliyet gösterecek olan bu holding, yurtiçi yada yurtdışı yapacağı projelerde başka firmalarla birleşmeye ya da anlaşmaya açık olacak.

Holding, Milli Savunma Bakanlığı'na ait olmasına rağmen, bağımsız mali ve idari sisteme sahip olacak. Yeni holdingle birlikte, askerin, Mısır ekonomisindeki payını daha da büyütecek.

8 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete'nin 64.sayısında yayınlanan haberde, İnşaat faaliyetlerinin bir parçası olan Mısır dışındaki herhangi bir kuruluş ya da şirket ile bir birleşme, satın alma ya da ortaklık anlaşması için izin verilecek.

Mısır hükümeti askeri, mühendislik otoritesi aracılığıyla, zaten Süveyş Kanalı boyunca yapılan yeni suyolu kazma gibi altyapı ve mega-projeler katkıda bulunuyor. (Dünya Bülteni)

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT