1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Mısır karakollarında tutuklular askı işkencesine alınıyor
Mısır karakollarında tutuklular askı işkencesine alınıyor

Mısır karakollarında tutuklular askı işkencesine alınıyor

Darbeci general Sisi’nin polis karakollarında tutuklulara işkence ediliyor. Gözaltına alınanların asıldığı, yemek verilmediği ve dövüldüğü kameralara yansırken Sisi’ye destek veren Avrupa ülkelerinden ‘insan hakları ihlali’ sözü duyulmuyor.

25 Ocak 2022 Salı 13:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Londra merkezli haber ajansı Middle Eeas Eye’a gönderilen videolarda Sisi’nin emniyet güçleri gözaltına aldığı kişilere işkencede bulunuyor.

MEE’ye sızdırılan videolarda, tutuklular darp edilirken, keskin cisimlerle vücutlarında delikler açılıyor, elleri arkadan bağlanarak tel örgülere asılıyor.

Darbe ile yönetime gelen ve meşru Mursi hükümetinin üyelerini hapishanelere gönderen Abdulfettah Sisi’ye Avrupa ve Amerika’nın destek verdiği kayıtlara geçmişti.

Mısır’ın başkenti Kahire'de bulunan Selam el-Evvel Polis Karakolunda Mısırlı güvenlik görevlileri tarafından dövüldüğünü, işkence gördüğünü ve asıldığını aktaran tutukluların çekilen videoları Sisi’nin işkencelerini toplumun tüm kesimlerine yaymayı amaçladığını kanıtlıyor.

Görüntülere göre tutukluların darp edildiği, asıldığı, çıplak bırakıldığı ve yemek verilmediği anlaşılıyor. Tutuklular kendilerine yapılan işkencelerden de bahsederek Sisi’nin zulmünün devam ettiğini belirtiyor.

Tutuklulara işkence yapıldığını aktaran Middle East Eye'ın servis ettiği görüntüler, 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum