1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Hükümetinden Rektörlere 'Gösteri' Talimatı
Mısır Hükümetinden Rektörlere 'Gösteri' Talimatı

Mısır Hükümetinden Rektörlere 'Gösteri' Talimatı

Mısır yönetimi, üniversite rektörlerine darbe karşıtı gösteri yapan öğrencilere ceza verilmesi için tüm yetkilerini kullanmaları talimatını verdi.

21 Mart 2014 Cuma 12:11A+A-

Darbe karşıtı üniversite gösterilerine sahne olan Mısır'da Bakanlar Kurulu, üniversite rektörlerinden göstericilere karşı ellerindeki bütün yetkiyi kullanmalarını istedi.

Mısır'da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, darbe karşıtı gösterilere işaret edilerek, rektörlerden üniversitelerde gösteriye katılan öğrencilerin soruşturulması ve bu kişiler hakkında ilişiklerinin kesilmesi de dahil gerekli cezaların verilmesi amacıyla ellerindeki bütün yetkiyi kullanması talep edildi.

Açıklamada, üniversitelerde "kargaşa çıkarma" olarak tabir edilen olaylara karşı acil ve kararlı şekilde karşılık verilmesi gerektiği vurgulandı.

Dün ülkenin farklı kentlerinde ve üniversitelerde yaşanan darbe karşıtı gösterilerin kınandığı belirtilen açıklamada, Başbakan İbrahim Mihlib'in, Mısır halkının "karanlık güçler ve terörizme" karşı ordusuna ve polisine desteğine dikkati çektiği kaydedildi.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT