1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır hastanelerinde insanlar oksijen yetersizliğinden ölüyor!
Mısır hastanelerinde insanlar oksijen yetersizliğinden ölüyor!

Mısır hastanelerinde insanlar oksijen yetersizliğinden ölüyor!

Sisi rejiminin tasallutu altında Mısır halkı kelimenin gerçek anlamıyla can çekişiyor.

04 Ocak 2021 Pazartesi 15:48A+A-

HAKSÖZ HABER

Mısır uzun yıllardır ekonomik darboğaz ile mücadele eden bir ülke. Mücadele derken yanlış anlaşılma olmasın. Mısır halkı yoksullukla boğuşurken Mısır’da askeri bürokratik vesayet gayet rahat bir şekilde yaşamaya devam ediyor.

Ekonomide ciddi bir ağırlığı olan askeri şirketler, doğalgaz başta olmak üzere temel ihtiyaç malzemelerinin ülke içinde üretim ve dağıtım ağına sahipler. Bu durum askeri vesayeti her gün daha zengin yaparken Mısır halkını ise gün geçtikçe daha fazla fakirleştiriyor.

Koronavirüs salgını ile bu duruma eklenen sağlık problemleri Mısırlıların yaşadığı zorlukları artırdı. Sosyal medyada paylaşılan son görüntüler salgın hastanelerinde can çekişen hastaların halini gözler önüne serdi. Hastanelere yeteri kadar oksijen tüpü veremeyen Sisi rejimi insanların nefes darlığından  hayatını kaybetmesine sebep oluyor. Milyonlarca dolarını silah alımına harcayan askeri rejim mantıkdışı askeri törenlerle gündem olurken hastanelerde insanlar yeterli oksijen alamadığı için acı çekerek vefat ediyor. Sağlık çalışanları ise ellerinden bir şey gelmediği için korku nöbetleri geçiriyor.

Al Jazeera’nın paylaştığı görüntüler:

HABERE YORUM KAT